Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

5G’s afløser venter i kulissen

Er 5G allerede fortid? I hvert fald er udviklingen af 6G allerede begyndt. Huawei er ude i kulden.

Skrevet af / 13/11/2020 - 17:46
5G’s afløser venter i kulissen

Selvom Apple først for ganske nylig har lanceret sine første iPhones med 5G – iPhone 12, iPhone 12 Pro og resten af iPhone 12-serien – er selskabet allerede i gang med at udvikle den kommende 6G-teknologi sammen med en række store partnere.

Det skriver den amerikanske organisation, Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), i en pressemeddelelse.

Flere internationale virksomheder deltager i det nordamerikanske samarbejde om at udvikle den kommende 6G-teknologi.

I pressemeddelelsen står, at Apple indtræder i den såkaldte Next G Alliance, som både skal videreudvikle 5G-teknologien samt sikre nordamerikansk, teknologisk dominans i det kommende tiår via udviklingen af den kommende 6G-teknologi.

Udover Apple består Next G Alliance af virksomheder som Ericson, Facebook, Google, Intel, LG, Microsoft, Nokia, Qualcomm og Samsung.

Læs også Vi har prøvet 5G. Så du ikke behøver! 5G vil måske revolutionere verden, men i første omgang ikke din mobil!

Alliancen blev grundlagt i oktober måned, og arbejdet med at udpege en styringsgruppe vil blive indledt i den kommende uge.

Selvom Next G Alliance som udgangspunkt er en amerikansk interesseorganisation, er flere af de ovennævnte medlemmer internationale virksomheder – f.eks. Ericsson, LG, Nokia og Samsung – men kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE, der er boykottet af de amerikanske myndigheder, kan ikke deltage i samarbejdet, skriver erhvervsmediet Mobile World Live.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top