Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Foldbare, udtrækkelige og ekspanderende mobiler

På skærmmessen SID i Los Angeles præsenterede Samsung en række spændende eksperimentelle mobilformater.

Skrevet af / 08/06/2023 - 13:53
Foldbare, udtrækkelige og ekspanderende mobiler

Society for Information Display afholder hvert år SID Display Week, som byder på foredrag og udstillinger om fremtidens skærmteknologier. På sin stand viste Samsung en række prototyper af, hvad der kan blive fremtidens mobiltelefoner.

Dagens foldbare mobiltelefoner kan kun foldes i én retning, hvilket betyder, at man skal have en ekstra skærm på ydersiden for at kunne bruge dem, når de er foldet sammen. Med Flex In & Out-konceptet kan mobiltelefonen foldes hele vejen, så skærmen kommer til at sidde på ydersiden. Dermed vurderer Samsung, at den foldbare mobil kan gøres tyndere og lettere end de nuværende.

 

Endnu mere spændende er Flex Hybrid, en foldbar tablet, der, når den er foldet sammen, passer i jakkelommen. Men når den er foldet ud, har den en skærm på hele 10,5 tommer, og hvis det ikke er nok, kan skærmen udvides til 12,4 tommer! Se mere i videoen om, hvordan det fungerer.

 

Hvis du synes, det er for småt, eller ikke stoler på foldbare skærme, kan du i stedet sætte din lid til Slidable Flex Solo. Det er en 13-tommers tablet, som kan udvides til hele 17 tommer. Det gør den faktisk stor nok til at være interessant som ekstra skærm til din computer.

samsung-sensor-oled-2 samsung-sensor-oled-1-989x754
<
>
Sensor Display (Foto: Samsung)

Samsung præsenterede også Sensor OLED Display, som er det næste skridt inden for sundhedsfunktioner på mobilen. Tidligere var fingeraftrykslæsere indbygget under panelet. Nu er det lykkedes dem at bygge en sensor ind i selve OLED-panelet. Det siges, at den kan måle puls, stressniveau og blodtryk! Hvis det fungerer, vil det være en revolution, for hidtil har alle blodtryksmålere, der ikke er sidder rundt om armen, vist sig at være meget upålidelige.

 

Læs også:

Samsung Galaxy Z Fold 4

I pose og i sæk til de få

Samsung Galaxy Z Fold 4 følger i forgængerens fodspor og er mest for dig, der har arvet en rig onkel og desuden har brug for unik mobil produktivitet.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Scroll to Top