TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Første kig på iPhone 6s og Plus

Overvejer du at købe ny mobil fredag? Her er vores indtryk efter de første par timer i selskab med de nye iPhones.

Fredag frigives iPhone 6s og iPhone 6s Plus til salg i Skandinavien. Vi har lagt hånd på dem lidt før tiden, og har haft nogle timer til at se dem nærmere an.

iPhone-6s-LB
Foto: Jonas Ekelund

På ydersiden ser de ud som forventet, det vil sige præcis som de tidligere modeller. Hvis man ser bort fra rosa guld-farven. Der jo trods alt tale om en S-opgradering, hvor vi er vant til, at designet forbliver det samme, mens indmaden opgraderes. Så hvad er det, der er nyt?

Antutu-iPhone-6s

A9-processor og mere hukommelse. Betyder det, at det er hurtigere? Ja, for dælen da! Geekbench målte omkring 2500 (singlecore) og 4400 (multicore), hvilket skal sammenlignes med 1612/2900 for iPhone 6 og 1450/4700 for Samsung Galaxy S6. Så den kører suverænt hurtigst på single-core-apps, der udgør flertallet. Selv Base Ground OS II gav cifre (2260), der efterlod konkurrenterne langt bagude. Og det er hurtigere at skifte mellem apps, når de ikke behøver at genindlæse indholdet.

3D Touch. Ligesom på Apple Watch kan man nu “højreklikke” ved at trykke hårdere på app-ikonerne og åbne hyppigt anvendte funktioner (Quick Actions), eller få et preview af indholdet (Peek), og trykke endnu hårdere for at åbne (Pop). Dette er sandsynligvis den funktion, som vi hurtigt tog til os. Når først du er begyndt at bruge det, er det frustrerende at gå tilbage til en gammel iPhone. Nu venter vi blot på, at apps bliver opdateret til at udnytte dette.

iphone-6s-camera
Kameraerne er opdaterede i begge modeller. Foto: Jonas Ekelund

Nye kameraer. Hovedkameraet er blevet opgraderet til 12 MP, og ifølge Apple, skulle det ikke påvirke billedkvaliteten. Selfiekameraet opgraderes fra 1,2 til 5 Mp, slet ikke dårligt. Her er nogle testbilleder.

Ljung-iPhone-6-web-990x505 Ljung-iPhone-6s-web-990x505 Ljung-iPhone-6s-Plus-web-990x505
<
>
iPhone 6s Plus. Foto: Jonas Ekelund
Motljus-iPhone-6-HDR-web-990x505 Motljus-iPhone-6s-HDR-web-990x505 Motljus-iPhone-6s-Plus-HDR-web-990x505
<
>
Modlys iPhone 6s Plus. Foto: Jonas Ekelund
Sushi-dark-iPhone-6-990x505 Sushi-dark-iPhone-6s-990x505 Sushi-dark-iPhone-6s-Plus-990x505
<
>
Svagt lys iPhone 6s Plus. Foto: Jonas Ekelund

Bare disse få testfotos bekræfter vist, hvad Apple siger om kvaliteten.

En anden nyhed er “Live Photos” som, hvis du har det slået til, starter optagelse af video med lyd lige før og lidt efter dit foto. Resultatet er, at dine billeder “komme til live”, når du ruller gennem dem, og når du bruger 3D-Touch, får du hele “videoen” at se. Sjov ide umiddelbart, men det føles lidt som et trick. I hvert fald indtil det bliver en standard, så du kan poste “levende billeder” på nettet eller sende dem til folk med andre mærker af mobiltelefoner.

Vi har nu også fået billedstabilisering til time-lapse video, som vi har prøvet herover. Bemærk, at det er filmet med iPhone 6s, ikke Plus, så alt er gjort i software.

Det sidste, som vi bemærkede i denne hurtigt kig på de nye modeller, er, at fingeraftrykslæseren virkelig er blevet hurtigere. Næsten for hurtig. Jeg er vant til at trykke på Home-knappen for at se på uret. Nu låste jeg ofte telefonen helt. Jeg må øve mig i at trykke kortere!

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Lyd & Billede