Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

FDA godkender søvnapnø-funktion i Samsung Health

De amerikanske sundhedsmyndigheder har nu godkendt advarslen om åndenød i app'en.

Skrevet af / 13/02/2024 - 16:05
FDA godkender søvnapnø-funktion i Samsung Health

Søvn er meget vigtigt for vores helbred, men mange af os sover dårligt. Endnu værre er det, hvis man lider af søvnapnø, som betyder, at man holder op med at trække vejret under søvnen. Det fører til iltmangel og konstante afbrydelser i søvnen. Udiagnosticeret søvnapnø kan føre til forhøjet blodtryk, kranspulsåresygdomme, hjertesvigt, arytmi og slagtilfælde. Ifølge amerikanske statistikker lider så mange som 25 procent af alle mænd og 10 procent af alle kvinder af søvnapnø. Mange af dem uden at vide det.

Nu er softwarefunktionen til at opdage tegn på søvnapnø i Samsung Health-app’en blevet godkendt af FDA (Food and Drug Administration) som medicinsk sikker. App’en bruger et Samsung Galaxy Watch og en Galaxy-mobiltelefon til at måle ting som puls, iltning og snorken og samler resultaterne. Man skal foretage målingerne over to nætter, før man får nogen resultater.

Læs også Hvordan sover du egentlig? Holder ikke bare styr på, hvordan du sover, men også hvorfor du ikke vågner udhvilet.

Apple har tidligere sagt, at de arbejder på en funktion til søvnapnø, en tjeneste, der ifølge rygterne kommer med det næste Apple Watch i 2024.

Funktioner til bedre søvn er blevet mere og mere fremtrædende i Samsung Watch i de senere år. I USA vil funktionen dukke op i Samsung Health Monitor-appen til Galaxy Watch i tredje kvartal. Nu venter vi bare på, at EU-myndighederne følger trop med en godkendelse.

Kilde: Pressemeddelelse

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top