Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Et væld af nye funktioner i Apples operativsystem

Næste år kan Android- og iMessage-brugere endelig kommunikere på lige fod.

Skrevet af / 11/06/2024 - 17:03
Et væld af nye funktioner i Apples operativsystem

På Apples udviklerkonference i går afslørede Apple sin plan for operativsystemerne i iPhone, iPad, Apple Watch, Apple Vision Pro og Apple Mac-computerne. Som sædvanlig er der en masse finjusteringer, men også nogle længe ventede funktioner som understøttelse af SMS-protokollen RCS, som skal forbedre kommunikationen mellem iPhone og Android samt nogle overraskelser som iPhone mirroring, hvor du kan bruge din iPhone fuldt ud på Mac-skærmen. Derudover viste Apple endelig sin vision for AI, kaldet Apple Intelligence, men det gemmer vi til en separat artikel.

iOS 18:

Tilpasningsmuligheder for hjemmeskærm og låseskærm: Brugerne kan nu tilpasse deres hjemmeskærme og låseskærme med widgets, apps og andre elementer på en mere fleksibel måde. Kontrolcenter kan også tilpasses mere frit.

Privatlivsfunktioner: Apps kan låses og skjules fuldstændigt for nysgerrige øjne. Man kan endda tilslutte tilbehør uden at give dem adgang til hele netværket.

Redesignet foto-app: Foto-app’en har fået nyt design og indeholder nye funktioner som Memories og Live Lookups. Memories bruger maskinlæring til automatisk at skabe slideshows af dine fotos og videoer, mens Live Lookups giver dig mere information om de objekter, du tager billeder af. Clean Up kan fjerne uønskede elementer fra fotos.

Nye funktioner i Beskeder: Beskeder indeholder nye måder at kommunikere på med effekter, Tapbacks og planlagt afsendelse. Du kan nu bruge effekter til at gøre dine beskeder mere visuelt tiltalende, og du kan bruge Tapbacks til hurtigt at svare på beskeder uden at skulle skrive noget. Du kan også planlægge at sende beskeder på et senere tidspunkt.

Læs også Apple bliver endelig SMS-kompatibel Næste år vil Android- og iMessage-brugere endelig være i stand til at kommunikere mere på lige fod.

Blå og grønne bobler: Men vigtigst af alt kan du nu sende beskeder med mediefunktioner til Android-mobiler i stedet for at skulle bruge tredjeparts chat-apps.

Mail: Får den samme automatiske sortering af beskeder i kategorier som Gmail.

Passwords: Den gamle nøglering opgraderes til Passwords, som synkroniserer passwords, adgangskoder, Wi-Fi-adgangskoder og andre login-oplysninger mellem Apple-enheder og endda iCloud til Windows.

Tap to Cash: Direkte overførsel via Apple Pay mellem to iPhones. Uklart, hvornår eller om det kommer hertil.

Læs om alle nyhederne hos Apple

iPadOS 18:

Ud over de fleste af nyhederne ovenfor får iPad nogle specifikke nyheder:

Lommeregner: Det er helt uforståeligt, at lommeregnere har manglet på iPad. Men nu, hvor den er her, er den meget kraftfuld med mulighed for at skrive matematiske udtryk med Apple Pencil.

Smart Script: Håndskreven tekst kan nu justeres automatisk, så den bliver mere læsbar, når man skribler hurtige noter ned.

Faneblade: En flydende menulinje, som kan tilpasses, er et praktisk alternativ til sidebjælken i apps.

Læs om alle nyhederne hos Apple

WatchOS 11

Vitals: Alle målinger af sundhedsdata opsummeres i Vitals-app’en, som giver et hurtigt overblik over den generelle sundhedstilstand og advarer, hvis værdierne er unormale.

Træningsbelastning: En måde at måle intensiteten og varigheden af træningspas over tid for at optimere træningen til f.eks. et maraton.

Aktivitetsringe: Nemmere at vise præcis de data, man ønsker, og mulighed for at tage en hviledag, f.eks. i tilfælde af en skade, uden at det påvirker de igangværende udfordringer.

Smart stak: Den kan nu foreslå widgets baseret på tid, dato, sted og daglige rutiner. F.eks. kan den nye widget med varsling om voldsomme vejrforhold blive vist før et tordenvejr.

Læs om alle nyhederne hos Apple

MacOS Sequoia

iPhone skærmdublering: Med iPhone skærmdublering kan du styre din iPhone fra din Mac. Du kan bruge din Macs mus og tastatur til at navigere på din iPhone, bruge apps og endda spille spil.

Alle apps: Også macOS får de nye funktioner i Beskeder, Passwords, Kort, Fotos, Noter, Lommeregner og Kalender, som iOS- og iPadOS-enheder har fået.

Læs om alle nyheder hos Apple

Tilgængelighed

Som sædvanlig vil operativsystemerne være tilgængelige for udviklere allerede nu, men i næste måned kan man downloade en offentlig betaversion, hvis man er modig. De færdige versioner vil være tilgængelige til efteråret.

Et hurtigt overblik:

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top