Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple introducerer alligevel RCS-standarden i iMessage

Næste år vil Android- og iMessage-brugere endelig være i stand til at kommunikere mere på lige fod.

Skrevet af / 19/11/2023 - 12:38
Apple introducerer alligevel RCS-standarden i iMessage

Vil du sende tekstbeskeder med standard-app’en i Android og iMessage, er der stor forskel på, hvad du kan sende. På Apple-platformen går det fint at sende billeder i høj opløsning, at se om modtageren er i gang med at skrive et svar, samt at få kvitteringer for at modtageren har modtaget beskederne. Men for en Android-mobil er det stadig den gamle SMS-standard for korte beskeder, der gælder – en standard fra 1992!

Illustration: DALL-E 3

Der er dog kommet en nyere standard, der gør, at SMS-standarden bliver mere ligesom de beskeder, man kan sende i chat-apps som WhatsApp og Messenger. Rich Communications Services (RCS) blev implementeret i 2016 af store aktører som de amerikanske mobiloperatører, Microsoft, Google, Samsung og Lenovo. Men der manglede et vigtigt navn blandt virksomhederne. Apple skilte sig ud og mente, at deres egen iMessage var alt, hvad de skulle bruge.

Læs også Samsung mobber iMessage Samsung forsøger med en drillende video at få Apple til at indføre nye SMS-standarder.

I USA har det ført til en form for mobning af dem, der ikke har en iPhone, da deres beskeder vises i iMessage som grønne talebobler, mens iMessages egne er blå. Dette fik Google til at lancere Get the Message-kampagnen, der opfordrede folk til at lægge pres på Apple. Til sidst sluttede selv Samsung sig til kampagnen.

Læs også iMessage på Android Snart kan også Android-brugere få blå talebobler og andre iMessage-unikke funktioner.

Så sent som i torsdags kunne vi rapportere, at mobilproducenten Nothing, med hjælp fra app-virksomheden Sunbird Messaging, lancerer en chat-app til Android, der kan kommunikere med iMessage. Og den skulle komme rundt om problemet med de de grønne talebobler, og understøtte mange af iMessages finesser. I videoen med Nothing-grundlæggeren Carl Pei, spørger intervieweren ”Har du tænkt dig at gøre Apple rasende?” hvortil Carl svarer ”Jeg gætter på, at når Tim Cook ser denne video, så bliver han nok lidt gnaven, og sender den videre indenfor virksomheden.”

Og faktisk meddelte Apple i går, at de vil introducere RCS til iMessage næste år. I en erklæring til 9to5mac udtalte en Apple-talsmand:

Later next year, we will be adding support for RCS Universal Profile, the standard as currently published by the GSM Association. We believe RCS Universal Profile will offer a better interoperability experience when compared to SMS or MMS. This will work alongside iMessage, which will continue to be the best and most secure messaging experience for Apple users.”

Dette vil føre til muligheden for at sende billeder og video i høj opløsning, samt modtage læsekvitteringer mellem Androids standard SMS-app og iMessage. Apple siger også, at de vil lade brugere dele deres placering i beskeder, samt at de vil arbejde sammen med gruppen bag RCS for at forbedre sikkerheden og krypteringen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top