Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung tilslutter sig Googles kampagne

Samsung forsøger med en drillende video at få Apple til at indføre nye SMS-standarder.

Skrevet af / 12/10/2023 - 15:39
Samsung tilslutter sig Googles kampagne

Det er ingen hemmelighed, at SMS er noget møg. Det er derfor, de fleste i dag bruger andre tjenester som Whatsapp, Messenger eller iMessage. Men der er en løsning, og det er RCS-protokollen (Rich Communications Services). Denne “SMS 2.0” giver os mulighed for at sende GIF’er, højopløste fotos og videoer. Man kan se, om modtageren er online, og få kvittering, når beskeden er læst. Man kan sende længere beskeder og vedhæfte større beskeder. Og man kan have store gruppechats.

Allerede i 2008 ønskede GSM Association at introducere denne løsning, men med så mange involverede tog det indtil 2016 at nå frem til noget, der kunne kaldes en standard. Den kaldes Universal Profile og har tilslutning fra tunge navne som de store amerikanske mobiloperatører, Microsoft, Google, Samsung og Lenovo.

Foto: Apple

Problemet er, at en af de store spillere, Apple, ikke ser ud til at ville tilslutte sig standarden, men kører videre med sin iMessage. Som kun fungerer mellem iPhone-mobiler. To iMessage-brugere modtager typisk blå chatbeskeder for at indikere dette, mens almindelige tekstbeskeder fra andre mobiler normalt er grønne.

Google lancerede sidste år kampagnesitet Get the Message, hvor de opfordrer folk til at gøre Apple opmærksom på, at de ønsker en fælles standard for beskeder. Og nu slutter Samsung sig til kampagnen med en ret subtil video, hvor Apple er den strenge forælder, der forbyder barnet at sende indholdsrige tekstbeskeder.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top