TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Et lydstudie i bukselommen

Apple har udsendt en musik-app, der gør det muligt at optage ideer, vokalspor og musik på iPhone.

forfatter
Publiceret 25/01/2016 - 13:30

Apple har haft en nært forhold til kreative brugere i årtier. Det gælder ikke bare fotografer og grafikere.

Apples produkter er også ofte foretrukket værktøj blandt filmfotografer og musikere – både amatører og professionelle. Nu udsender de en musik-app til iPhone kaldet Music Memos. Den er gratis, og den udstyrer hobbymusikere og professionelle med et lille lydstudie i lommen, hvor de kan registrere deres musikalske ideer, når de opstår.

Musikere og sangskrivere kan optage, organisere og arbejde med ideer på mobilen og tilsætte instrumentoptagelser via iPhonens indbyggede mikrofon. Trommer og basgang kan tilføjes automatisk, og optagelserne kan synkroniseres i skyen via iCloud. På den måde er det let at fortsætte arbejdet GarageBand eller Logic Pro X på en Mac senere.

Foto: Apple
Foto: Apple

Nogle gange opstår idéerne hurtigere, end jeg kan nå at skrive dem ned i min notesbog. Så har jeg har brugt Voice Recorder og Notesblok til at dokumentere sangideer, inden jeg glemmer dem. I Music Memos er disse to aps fusionerede og udgør en slags supermagt indenfor sangproduktion,” siger singer-songwriter og producer Ryan Adams i pressemeddelelsen.

Music Memos er gratis og kan downloades fra App Store nu. Mere info kan findes her.

Apple har også opdateret GarageBand til iOS, som de siger er verdens mest populære musikproduktions-app. I den nye GarageBand V2.1-opdatering introduceres Live Loops, hvor man kan trykke på celler og kolonner i app’ens rudenet for at lægge instrumentloops og samples ind.

Foto: Apple
Foto: Apple

GarageBand har også fået en ny trommefunktion med ni virtuelle trommeslagere til EDM og akustisk musik, samt et større udvalg af basforstærkere.

Vokaler kan nu optages med en mere dynamisk og poleret lyd ved hjælp af automatiseringsfunktioner, optagelse af tweaks og en ny, enkel EQ. GarageBand-app’en understøtter også 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Læs mere om GarageBand til iOS her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend