TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Er Huawei og ZTE farlige?

Et udvalg for efterretning under den amerikanske kongres advarer imod de to kinesiske producenter af mobiltelefoner og infrastruktur til telekommunikation.

forfatter
Publiceret 09/10/2012 - 22:04

Repræsentanternes Hus under den amerikanske kongres har sit eget udvalg for efterretningsspørgsmål, og ifølge ZDNet advarer en rapport fra dette udvalg nu om, at amerikanske firmaer skal være yderst påpasselige og tilbageholdende med at gøre forretninger med de to kinesiske tele-giganter, Huawei og ZTE.

Blandt andet anbefaler rapporten angiveligt, at de to firmaer skal forhindres i at opkøbe eller at fusionere med virksomheder i USA. Og private, amerikanske firmaer bør advares imod at gøre forretninger med ZTE og Huawei, mener udvalget.

Både Huawei og ZTE har nære bånd til den kinesiske regering og ikke mindst det kinesiske militær, og efterretningsudvalget i USA mistænker blandt andet, at kinesisk udstyr til tele-infrastruktur fra de to firmaer kan indeholde spionudstyr, der kan fjernstyres af kinesiske efterretningstjenester.

Der er intet nyt i, at Huawei og ZTE, som henholdsvis er den anden og den femte største leverandør af infrastruktur til telekommunikation i verden efter svenske Ericsson, bliver mødt med forbud og begrænsninger. I USA er Huawei blevet forhindret i at deltage i etableringen af et trådløst netværk til nødopkald, og i England har den kinesiske tele-gigant været nødt til at indgå i et samarbejde med den britiske regering, som insisterer på at kontrollere firmaets udstyr.

Både Huawei og ZTE har prompte reageret på beskyldningerne fra det amerikanske udvalg og påpeger blandt andet, at politikerne har ”ignoreret såvel tekniske og kommercielle realiteter,” fortæller ZDNet. Ifølge Huawei er rapporten intet andet end et forsøg på at ”forhindre konkurrence og sabotere kinesiske firmaers indtog på det amerikanske marked”!

Det er endnu uklart, om rapporten nøjes med at beskæftige sig med de to firmaers udstyr til infrastruktur, eller om de kinesiske mobiltelefoner også er under amerikansk mistanke.

Kilder: ZDNet, Reuters

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend