TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Disse kinesiske produkter forbydes i USA

Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.

forfatter
Publiceret 28/11/2022 - 11:59

Før weekenden kunne man i de fleste større medier læse overskrifter som “USA forbyder Huawei-produkter på grund af sikkerhedsrisiko” og “USA forbyder salg af Huawei-produkter”.

Historiens kilde var nyhedsbureauet Reuters, som bl.a. skrev:

“Nye teleprodukter fra de kinesiske selskaber Huawei og ZTE vil ikke blive godkendt i USA.

Årsagen er, at de udgør en ‘uacceptabel risiko’ for landets sikkerhed.

Det udtaler FCC, som er den amerikanske kommunikationskomité, fredag efter at have vedtaget endelige regler på området.

Også salg og import af udstyr fra de kinesiske overvågningsudstyrskoncerner Dahua og Hikvision er blevet forbudt. Det samme gælder for telekoncernen Hytera.

Tiltaget er det seneste fra den amerikanske regering, som længe har haft kritisk fokus på kinesiske techselskaber.

Frygten er, at deres produkter bruges til at udspionere amerikanske borgere.”

Artiklens påstand er ikke forkert, snarere en smule forenklet, ligesom man skal være lovligt undskyldt, hvis man er forvirret. For havde de amerikanske myndigheder ikke forlængst boykottet i hvert fald Huawei?

Læs også Huawei-blokade: Sådan bliver du ramt! Hvad betyder Googles blokering af Huawei for dig, der allerede har en Huawei mobil? Læs svaret her!

Jo, men boykotten fra 2019 betød udelukkende, at amerikanske firmaer ikke måtte levere amerikansk teknologi til den kinesiske virksomhed. Derfor måtte Huawei f.eks. droppe Googles apps og Googles udgave af Android-styresystemet. Men i princippet var der intet til hinder for, at Huawei-smartphones med Huaweis version af Android og kinesernes egen app-butik, AppGallery, kunne sælges i amerikanske butikker.

Specifikt skal FCC’s nye forbud derimod forhindre enhver form for salg fremtidige af tele- og overvågningsprodukter fra de ovennævnte virksomheder, herunder Huawei. Og vel at mærke kun produkter som er designet “med henblik på offentlig sikkerhed, sikring af statslige faciliteter, fysisk sikkerhedsovervågning af kritisk infrastruktur og andre nationale sikkerhedsformål,” som det formuleres i den amerikanske myndigheds meddelelse.

Men hvis et produkt udelukkende markedsføres til almindelige forbrugere gælder forbuddet ikke, ligesom ingen eksisterende produkter vil blive ramt.

Med andre ord vil man altså stadig kunne købe f.eks. trådløse hørepropper som Huawei FreeBuds 4i på ferien til New York. Selv produkter som overvågningskameraer og routere kan formentlig undslippe forbuddet, sålænge den kinesiske producent kan overbevise FCC om, at de konkrete produkter udelukkende anvendes af private forbrugere.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Disse kinesiske produkter forbydes i USA”

  1. Hvad med USA det overvåger og aflytter selv men det er nok noget andet, nej jeg tror at Huawei er en for stor konkurrent til appel prudukter, ikk å.

    Svar
  2. Kina er en større trussel end Putin, hvis man er glad for den vestlige måde at leve på, så støt ikke Kina, undgå deres produkter,

    Svar

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Har Motorola fundet G-punktet? Den kinesiske mobilproducent lancerer tre nye billige smartphones.
Følg Lyd & Billede