Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Disse kinesiske produkter forbydes i USA

Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.

Skrevet af / 28/11/2022 - 11:59
Disse kinesiske produkter forbydes i USA

Før weekenden kunne man i de fleste større medier læse overskrifter som “USA forbyder Huawei-produkter på grund af sikkerhedsrisiko” og “USA forbyder salg af Huawei-produkter”.

Historiens kilde var nyhedsbureauet Reuters, som bl.a. skrev:

“Nye teleprodukter fra de kinesiske selskaber Huawei og ZTE vil ikke blive godkendt i USA.

Årsagen er, at de udgør en ‘uacceptabel risiko’ for landets sikkerhed.

Det udtaler FCC, som er den amerikanske kommunikationskomité, fredag efter at have vedtaget endelige regler på området.

Også salg og import af udstyr fra de kinesiske overvågningsudstyrskoncerner Dahua og Hikvision er blevet forbudt. Det samme gælder for telekoncernen Hytera.

Tiltaget er det seneste fra den amerikanske regering, som længe har haft kritisk fokus på kinesiske techselskaber.

Frygten er, at deres produkter bruges til at udspionere amerikanske borgere.”

Artiklens påstand er ikke forkert, snarere en smule forenklet, ligesom man skal være lovligt undskyldt, hvis man er forvirret. For havde de amerikanske myndigheder ikke forlængst boykottet i hvert fald Huawei?

Læs også Huawei-blokade: Sådan bliver du ramt! Hvad betyder Googles blokering af Huawei for dig, der allerede har en Huawei mobil? Læs svaret her!

Jo, men boykotten fra 2019 betød udelukkende, at amerikanske firmaer ikke måtte levere amerikansk teknologi til den kinesiske virksomhed. Derfor måtte Huawei f.eks. droppe Googles apps og Googles udgave af Android-styresystemet. Men i princippet var der intet til hinder for, at Huawei-smartphones med Huaweis version af Android og kinesernes egen app-butik, AppGallery, kunne sælges i amerikanske butikker.

Specifikt skal FCC’s nye forbud derimod forhindre enhver form for salg fremtidige af tele- og overvågningsprodukter fra de ovennævnte virksomheder, herunder Huawei. Og vel at mærke kun produkter som er designet “med henblik på offentlig sikkerhed, sikring af statslige faciliteter, fysisk sikkerhedsovervågning af kritisk infrastruktur og andre nationale sikkerhedsformål,” som det formuleres i den amerikanske myndigheds meddelelse.

Men hvis et produkt udelukkende markedsføres til almindelige forbrugere gælder forbuddet ikke, ligesom ingen eksisterende produkter vil blive ramt.

Med andre ord vil man altså stadig kunne købe f.eks. trådløse hørepropper som Huawei FreeBuds 4i på ferien til New York. Selv produkter som overvågningskameraer og routere kan formentlig undslippe forbuddet, sålænge den kinesiske producent kan overbevise FCC om, at de konkrete produkter udelukkende anvendes af private forbrugere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Disse kinesiske produkter forbydes i USA”

  1. Hvad med USA det overvåger og aflytter selv men det er nok noget andet, nej jeg tror at Huawei er en for stor konkurrent til appel prudukter, ikk å.

  2. Kina er en større trussel end Putin, hvis man er glad for den vestlige måde at leve på, så støt ikke Kina, undgå deres produkter,

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top