Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Derfor skal du downloade iOS 16

Det nyeste styresystem til din iPhone kommer med masser af nye funktioner.

Skrevet af / 16/09/2022 - 08:56
Derfor skal du downloade iOS 16

Apple har for få dage siden lancerede den nyeste serie af iPhones – iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max – og traditionen tro kommer de nye telefoner med den nyeste version af Apples mobile styresystem, iOS 16.

Læs også iPhone 14 er lanceret Fire nye iPhone 14-modeller. Bedre kameraer. Ingen understøtter wi-fi 6E eller lader hurtigere. Men prisen stiger

Men ejer du allerede en iPhone, vil du i disse dage med stor sandsynlighed modtage en notifikation på din mobil, der opfordrer dig til at opdatere den til iOS 16. Hvis det altså ikke allerede er sket.

Følgende iPhones kan opdateres til iOS 16:

  • iPhone 8 og iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS og iPhone XS Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (2020), iPhone SE (2022)

Og der er god gund til at opdatere din mobil, for med iOS 16 får du en række nye funktioner, som du bestemt ikke vil gå glip. Her er en oversigt over de vigtigste:

iOS 16
(Foto: Apple)

Låseskærm

Blandt de vigtigste nyheder er en stor opdatering af låseskærmen, som nu vil kunne personliggøres i langt højere grad end tidligere.

F.eks. vil man kunne vælge mellem forskellige skrifttyper, skriftfarver og skabeloner for sin låseskærm, ligesom man også vil kunne indrette forskellige låseskærme til forskellige Fokus-tilstande.

Widgets, som Apple lancerede med iOS 15, finder nu også vej til låseskærmen – det kan f.eks. være Kalender, Fitness eller Vejr – og Apple har også genopfundet notifikationer, som nu kommer rullende fra bunden af skærmen.

Desuden har Apple fundet på en ny type notifikation, Live Activities, der nærmest fungerer som en slags midlertidig widget. Det kan f.eks. være en notifikation fra taxa-app’en eller en nyheds-app, der konstant opdateres, mens bilen er på vej eller fodboldkampen spilles.

Fokus

Også Fokus-funktionen kan nu tilknyttes låseskærmen, så du kan knytte en låseskærmsbaggrund og widgets til et bestemt Fokus.

Apple WWDC22 iOS16 Focus switcher 220606
(Foto: Apple)

Med fokusfiltre kan apps som Kalender, Mail, Beskeder og Safari desuden nøjes med at vise det indhold, der er relevant for dit valgte Fokus.

Beskeder

Er man vant til chat-apps som WhatsApp eller Telegram, kender man allerede til muligheden for at fortryde en allerede sendt besked.

beskeder ios16
(Foto: Apple)

Dén mulighed får brugerne nu også med Apples egen Beskeder-app, ligesom man vil kunne redigere i allerede sendte beskeder.

En anden velkommen nyhed i Beskeder er, at app’en nu understøtter SharePlay, så man lytte til eller se indhold sammen med sine venner eller familiemedlemmer direkte i app’en.

Mail

I den nye version af Mail-app’en kan du planlægge mails på forhånd, og iOS 16 introducerer også muligheden for at annullere levering af en besked, før den når frem til modtagerens indbakke.

Apple WWDC22 iOS16 Mail search 220606
(Foto: Apple)

Søgefunktionen i Mail har desuden fået den største overhaling nogensinde.

Kamera

Med Live Text kan Apples kamera allerede nu oversætte tekst fra billeder eller direkte fra kamerasøgeren.

Men med iOS 16 udvides denne funktionalitet til video. Man vil altså fremover kunne sætte en video på pause og bruge Live Text til at oversætte tekst, der optræder i videoen. Som de andre Live Text-funktioner virker dette dog kun mellem store sprog som engelsk, fransk, tysk eller kinesisk.

Apple WWDC22 iOS16 Live Text translate 01 220606
(Foto: Apple)

En anden ny kamerafunktion er mulighed for at bruge Familiedeling til at skabe en del fotomappe – iCloud Shared Photo Library – som alle familiens medlemmer kan bruge til at dele fælles billeder. Billeder vil fremover kunne sendes direkte til den delte mappe fra kamera-app’en.

Kan købes fra i dag

De nye iPhone 14-modeller kan købes i butikkerne fra i dag, fredag d. 16. september, med undtagelse af iPhone 14 Plus, der først bliver tilgængelig fra d. 17. oktober.

Som nævnt kommer alle de nye modeller naturligvis også med iOS 16.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top