Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den nyeste processor bliver for dyr til flagskibsmobiler

Snapdragon 8 Gen 3 siges at blive så dyr, at mobilproducenter tvinges til at skifte producent eller bruge sidste års model.

Skrevet af / 16/08/2023 - 16:33
Den nyeste processor bliver for dyr til flagskibsmobiler

Kapløbet om år efter år at øge ydeevnen og reducere strømforbruget har bogstaveligt talt sin pris. Det siges, at producenterne måtte punge ud med hele 160 dollars for at sætte dette års Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 i deres flagskibstelefoner. Og nu siger kilder, at næste års efterfølger vil blive yderligere 25-30 procent dyrere. Det kan være dråben, der får bægeret til at flyde over.

Med Snapdragon 8 Gen 3 skifter Qualcomm til chip-producenten TSMC’s 4 nanometers produktionsproces. Et sådant generationsskifte er enormt dyrt, da hele produktionslinjen skal udskiftes, og de omkostninger ender i sidste ende på prisskiltet på de nyeste topmodeller. Tallet, der nævnes, er 200 dollars eller næsten 1.400 kroner – bare for processoren. Det er ikke underligt, at vi ser priser på over 10.000 kroner i butikkerne for flagskibstelefonerne. Men det er tvivlsomt, hvor meget længere, man kan presse citronen.

Læs også Den nye Flip flopper ikke, men vi flipper ikke ud! Samsungs nyeste klapmobil er den bedste hidtil fra den koreanske mobilproducent. Det er bare ikke helt godt nok.

Det indebærer, at producenterne har tre valg. De kan simpelthen tage omkostningerne på sig og sænke deres avance, hvilket ikke er populært i branchen. Eller fortsætte med den nuværende model, hvilket vil medføre kritik og risiko for, at kunder med store tegnebøger vælger et andet mærke. Eller skifte til en anden producent, som MediaTek, hvis Dimensity-processorer faktisk er imponerende, når det gælder ydeevne.

For Samsung, som fremstiller sine egne processorer, går der rygter om, at de måske bliver nødt til at gå tilbage til tidligere tiders praksis. Før i tiden havde de Snapdragon i deres telefoner i Kina og USA, mens resten af verden måtte nøjes med den ringere Exynos-processor. Med prisstigningen kan deres eneste valg være at bruge Exynos 2400 i stedet for Snapdragon 8 Gen 3. Det er i hvert fald, hvad tech-mediet Phone Arena skriver.

Læs også Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top