TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dansk verdenshit: Styr din mobil med øjnene

Danskerne bag konceptet TheEyeTribe har gjort det muligt at kontrollere en tablet alene med øjnenes kraft. Se David spille Fruit Ninja uden at røre en finger.

forfatter
Publiceret 26/02/2013 - 16:09

Vi ruller os ikke i store produktlanceringer på Mobile World Congress, men mens nogen er skuffede over det, så er der andre der nyder godt af lidt ekstra opmærksom. På den danske stand fandt vi folkene bag TheEyeTribe, og de er klar med et produkt, der har et potentiale af de helt store.

Med et specialbygget mobilkamera, der kan spore øjnenes bevægelse, har de gjort det muligt for brugere at kontrollere alle mulige og umulige features på smartphones og tablet-skærme. Det kræver en meget kort kalibrering af øjnene, der skal styre aktiviterne på skærmen, men så er man i gang, og i klippet her forsøger David sig både på nettet, og han giver også spillet Fruit Ninja et skud.

Projektet TheEyeTribe udspringer af fire forskningsprojekter på ITU, men nu står den lille gruppe danskere på egne ben, og de er klar til at blive bygget ind i alle fremtidens mobile enheder. Hvor lang tid der går, før vi kan kontrollere vores telefoner med øjnene, det er endnu svært at sige, men TheEyeTribe-drengene er klar med teknologien.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Jørgen Rudbeck


Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
iPhone 14 forsinkes af kinesiske corona-restriktioner Mindst én iPhone 14-model tre uger forsinket på grund af kinesisk COVID-19-nedlukning.
Nyt og smart fra Huawei Innovative smart-produkter til en sund livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend