Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple øger sikkerheden for at beskytte mod tyveri

Kræver biometrisk identifikation for vigtige kontoindstillinger, som ofte bliver ændret af kriminelle.

Skrevet af / 15/12/2023 - 14:11
Apple øger sikkerheden for at beskytte mod tyveri

Tidligere i år rapporterede Wall Street Journal om en tendens til iPhone-tyverier, hvor målet ikke primært var selve mobiltelefonen. Tyvene kiggede folk over skulderen og noterede deres skærmkode før tyveriet. Det varede ikke længe, før deres Apple ID-adgangskode blev ændret, deres gemte adgangskoder blev kopieret, og tyven brugte deres gemte kreditkort til at bestille varer.

Nu svarer Apple på kritikken af, at det er for let at miste alt, når vi gemmer så mange følsomme oplysninger på vores mobiltelefoner. Brugere i Apples betatestprogram for iOS-operativsystemet har bemærket en ny indstilling, som vil dukke op i den næste version.

(Illustration: Dall-E 3)

Under fanen “Face ID and passcode” er der dukket en indstilling op for “Beskyttelse af stjålet enhed”. Når den er slået fra, kan en tyv bruge din adgangskode til at slå fjernoplåsning fra, deaktivere lokaliseringsfunktionen, få adgang til dine adgangskoder og endda ændre Apple ID-adgangskoden. Hvilket så sker på alle brugerens enheder.

Når funktionen er aktiveret, skal man bruge biometrisk identifikation, dvs. fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, for at ændre ovenstående indstillinger. Men funktionen går videre end det. Hvis du vil ændre din Apple ID-adgangskode, oprette gendannelsesnøgler, ændre dine kontaktoplysninger, tilføje nye ansigter eller fingeraftryk, fjerne biometrisk identifikation, slukke for positionering eller deaktivere tyverifunktionen, er der en ventetid. Du skal vente en time og derefter identificere dig igen.

Vi forventer, at tyverisikringsfunktionen kommer i begyndelsen af næste år.

Læs også:

10 nye funktioner til iOS 17

Apple har netop løftet sløret for den kommende version af operativsystemet til iPhone. Disse nyheder skal du især glæde dig til.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top