TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Apple lancerer iPad Air med Pro-funktioner

iPad Air 5 får M1-processor og 5G.

forfatter
Publiceret 08/03/2022 - 20:05

Den slanke iPad Air er Apples måske mest populære tablet, og i den nyeste version, som firmaet fra Cupertino netop har lanceret, får tablet’en flere kræfter end nogensinde.

Læs også Bedste iPad Air til dato Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.

På ydersiden ligner den nye iPad Air 5 sin forgænger på en prik, men den kommer nu med Apples egen M1-processor – og naturligvis også 5G samt Wi-Fi 6 – og bliver dermed lige så hurtig som den langt dyrere iPad Pro.

Takket være det nye 12 Mp frontkamera med ultravidvinkelobjektiv ligner iPad Air 5 også iPad Pro på et andet punkt, idet den nye Apple-tablet nu understøtter I Fokus (Center Stage), der ved hjælp af kunstig intelligens benytter det nye frontkamera til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller bedsteforældrene via FaceTime, Skype eller Zoom.

Design med Liquid Retina-skærm fra kant til kant og Touch ID

Den nye iPad Air kommer i farverne space grey, stjerneskær, lyserød, lilla og en helt ny blå.

Den nye iPad Air kommer i farverne space grey, stjerneskær, lyserød, lilla og en helt ny blå. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærmen på 10,9″ er en såkaldt Liquid Retina-skærm, der byder på en lysstyrke på 500 nit, fuld laminering, et bredere farveområde (P3), True Tone og antirefleksbelægning på skærmen.

Tablet’en har indbyggede stereohøjttalere samt integreret Touch ID i den øverste knap.

Apple iPad Air understøtter i øvrigt Apple Pencil (2. generation) og kommer med iPadOS 15.

Pris og tilgængelighed

Den nye tablet vil være tilgængelig fra fredag d. 18. marts. Prisen for den billigste model kun med Wi-Fi og 64 GB indbygget lager er USD 599 – eller 5.299 kroner på det danske marked.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede