Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple forsvarer klodset batteripakke

Apple har fået på puklen for sit battericover til iPhone 6s, som har fået øgenavnet "The Hump". Tim Cook mener, at funktion er vigtigere end design.

Skrevet af / 14/12/2015 - 12:55
Apple forsvarer klodset batteripakke

Apple lancerede forleden sin første egne batteripakke til iPhone 6, kaldet Smart Battery Case. Og alt imens den skulle have flere fordele sammenlignet med konkurrenterne, halter den bagefter på et for Apple meget usædvanligt punkt: Designet.

Det er strømmet ind med beske bemærkninger til batteripakken, og folk undrer sig over, om at det skulle være skolepraktikanten, der har designet den, imens designchef John Ive har holdt ferie. Det, der virkelig er faldet i øjnene, er den karakteristisk bule, der lynhurtigt har givet enheden øgenavnet “The Hump” (puklen).

Batteripakken er lavet i et blødt materiale, så den er let at tage af og på. Foto: Apple
Batteripakken er lavet i et blødt materiale, så den er let at tage af og på. Foto: Apple

Webmagasinet Mashable har spurgt apple-chef Tim Cook om batteripakken:

Jeg ville nok være tilbageholdende med at kalde den puklen,” siger Cook, der mener, at det stramme design her kommer i anden række efter praktisk anvendelighed. Battericoveret er lavet i et blødt materiale for at gøre det let at sætte den på og tage den af. Og så følger den bulede facon mere eller mindre af sig selv.

Mange har også hæftet sig ved, at Apple ved at lave batteripakken, indirekte har indrømmet, at batteritiden på iPhone 6 er elendig. Heller ikke her er Cook enig:

Hvis du oplader din mobil dagligt, har du sandsynligvis slet ikke brug for battericoveret. Men hvis du er på vandretur og overnatter i skoven, er det godt at have.

En anden teori om udseendet på batteripakken går på, at Apple ikke havde noget valg, da en anden producent af battericovers, Mophie, allerede havde patenteret designet af mange af sine produkter.

En særlig ironisk teori om designet går ud på, at tilbehørsproducenten Mophie allerede havde patenteret alle de elegante designs. Foto: Mophie
En særlig ironisk teori om designet går ud på, at tilbehørsproducenten Mophie allerede havde patenteret alle de elegante designs. Foto: Mophie

Apple Smart Battery Case fås til iPhone 6 og 6s. Det giver 25 timers taletid, 20 timers videoafspilning eller 18 timers surftid. Det kan købes i hvid og koksgrå, og koster 829 kroner.

Kilde: Mashable

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top