Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Alternative app-butikker og browsere på vej til din iPhone og iPad

Apple gør op med eksklusiv App Store og Safari i iOS 17.4. Og et meget populært spil gør comeback!

Skrevet af / 27/01/2024 - 10:50
Alternative app-butikker og browsere på vej til din iPhone og iPad

Apple tager snart et markant skridt væk fra deres hidtidige politik ved fra marts at tillade brugere i EU at installere apps fra andre butikker end App Store og vælge alternative browsere frem for Safari.

Denne ændring, som vil blive implementeret i den kommende iOS 17.4 og iPadOS 17.4, er en reaktion på EU’s Digital Markets Act, der har til formål at fremme mere åbne og konkurrencedygtige digitale markeder, skriver elektronikgiganten i en pressemeddelelse.

Apple har hidtil fastholdt, at denne restriktive tilgang var nødvendig for at sikre brugernes sikkerhed, men har mødt kritik for at skabe et monopol og tvinge udviklere til at anvende deres platform og betale høje gebyrer.

Læs også Epic Games må hoste op Må betale dyrt efter et bittert retsopgør.

Den nye udvikling gavner spiludviklere som Epic Games. Efter en konflikt med Apple om politik og gebyrer blev deres populære spil Fortnite fjernet fra App Store i 2020. Med de nye retningslinjer kan spillet blive genintroduceret i Europa gennem alternative app-butikker. Og det bliver det da også, har Epic Games allerede offentliggjort på det sociale medie X (tidligere Twitter). Det vil ske i løbet af 2024.

Med muligheden for at vælge andre browsere end Safari, og uden kravet om at benytte WebKit-motoren, kan iOS-brugere opleve en forbedring i hastighed og fleksibilitet. Apple påpeger dog, at brugen af alternative apps og butikker kan øge risikoen for malware og svindel.

Yderligere introducerer Apple adgang for tredjeparts betalingsapps til NFC-chippen i deres produkter, hvilket tidligere har været eksklusivt for Apple Pay.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom!

5G til alle!

Honors tynde foldemobil er på vej hertil

Store ændringer på vej til iOS, Safari og App Store - Fortnite kommer også tilbage!

Nej, Samsung Galaxy S22 får ikke nye AI-funktioner

0
Scroll to Top