Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Alt dette er galt med iPhone 5

Den nye iPhone 5 har fået meget ros, men også meget ris, og kritikpunkterne er mange. Få overblikket her.

Skrevet af / 25/09/2012 - 11:33
Alt dette er galt med iPhone 5

Lanceringen af iPhone 5 har ikke været helt uproblematisk for Apple. De første anmeldelser fra USA var overvejende positive, men efter at telefonen har været ude i butikkerne nogle dage, er der begyndt at dukke klager op fra brugerne.

Det amerikanske websted, Ars Technica, har lavet en oversigt:

Problemer med Wi-Fi
Flere brugere oplever såvel hastighedsproblemer som besvær med overhovedet at få adgang til netværk, som er beskyttet af WPA 2 sikkerhedsstandarden. Apple skulle være på vej med en opdatering, som kan løse problemet, der har været omtalt på MacRumors.com.

Ridser
Den nye iPhone 5 har en bagside og kanter, som er fremstillet af aluminium. Den sorte version af telefonen er blevet farvelagt, så metallet fremstår mørkegråt, og mange brugere har opdaget ridser i den mørke farve – nogle sågar allerede når telefonen er blevet taget ud ad æsken. Metalkanten på iPhone 4 og 4S er fremstillet af rustfrit stål, som åbenbart er en del mere solidt end det aluminium, som Apple bruger i fremstillingen af iPhone 5.

Lyslækager
Til gengæld har den hvide model et problem med lys, der siver ud gennem sprækken mellem aluminiumskant og skærm. Denne lækage skal man dog have gode øjne for at se.

Kort
Med iOS 6, som er operativsystemet i den nye iPhone 5, har Apple erstattet Google Maps med sin egen kortløsning. Det er de ikke sluppet så godt fra. Faktisk er ”kort-skandalen” nok det største kritikpunkt mod iPhone 5, selvom problemet rammer enhver, der opdaterer til iOS 6, uanset model. Billedet herunder viser, at Tårnby på magisk vis er blevet flyttet til øen Saltholm midt i Øresund! Her kan du se en masse andre eksempler.

Forvirret Siri
Med iOS 6 følger også en opdateret udgave af den intelligente, stemmestyrede assistent, Siri. Det var i hvert fald meningen, men nogle amerikanske brugere klager over, at Siri faktisk er blevet mere forvirret, end godt er. For eksempel roder hun rundt i de amerikanske byer og giver brugeren vejrudsigten for New York i staten Texas, når man spørger til vejret i New York i staten New York. Det hjælper heller ikke at spørge til vejret i ”mit område” selvom man står midt i Central Park på Manhattan. Ifølge MacRumors kan man kun løse problemet ved at bruge et postnummer!

Det skal bemærkes, at hardwareproblemerne ikke opstår på alle iPhone 5-enheder, men der er åbenbart nogle brodne kar imellem de 5 millioner eksemplarer, som Apple har solgt siden telefonen kom på hylderne i butikkerne i USA, Tyskland, England i fredags.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Scroll to Top