TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Alt dette er galt med iPhone 5

Den nye iPhone 5 har fået meget ros, men også meget ris, og kritikpunkterne er mange. Få overblikket her.

forfatter
Publiceret 25/09/2012 - 11:33

Lanceringen af iPhone 5 har ikke været helt uproblematisk for Apple. De første anmeldelser fra USA var overvejende positive, men efter at telefonen har været ude i butikkerne nogle dage, er der begyndt at dukke klager op fra brugerne.

Det amerikanske websted, Ars Technica, har lavet en oversigt:

Problemer med Wi-Fi
Flere brugere oplever såvel hastighedsproblemer som besvær med overhovedet at få adgang til netværk, som er beskyttet af WPA 2 sikkerhedsstandarden. Apple skulle være på vej med en opdatering, som kan løse problemet, der har været omtalt på MacRumors.com.

Ridser
Den nye iPhone 5 har en bagside og kanter, som er fremstillet af aluminium. Den sorte version af telefonen er blevet farvelagt, så metallet fremstår mørkegråt, og mange brugere har opdaget ridser i den mørke farve – nogle sågar allerede når telefonen er blevet taget ud ad æsken. Metalkanten på iPhone 4 og 4S er fremstillet af rustfrit stål, som åbenbart er en del mere solidt end det aluminium, som Apple bruger i fremstillingen af iPhone 5.

Lyslækager
Til gengæld har den hvide model et problem med lys, der siver ud gennem sprækken mellem aluminiumskant og skærm. Denne lækage skal man dog have gode øjne for at se.

Kort
Med iOS 6, som er operativsystemet i den nye iPhone 5, har Apple erstattet Google Maps med sin egen kortløsning. Det er de ikke sluppet så godt fra. Faktisk er ”kort-skandalen” nok det største kritikpunkt mod iPhone 5, selvom problemet rammer enhver, der opdaterer til iOS 6, uanset model. Billedet herunder viser, at Tårnby på magisk vis er blevet flyttet til øen Saltholm midt i Øresund! Her kan du se en masse andre eksempler.

Forvirret Siri
Med iOS 6 følger også en opdateret udgave af den intelligente, stemmestyrede assistent, Siri. Det var i hvert fald meningen, men nogle amerikanske brugere klager over, at Siri faktisk er blevet mere forvirret, end godt er. For eksempel roder hun rundt i de amerikanske byer og giver brugeren vejrudsigten for New York i staten Texas, når man spørger til vejret i New York i staten New York. Det hjælper heller ikke at spørge til vejret i ”mit område” selvom man står midt i Central Park på Manhattan. Ifølge MacRumors kan man kun løse problemet ved at bruge et postnummer!

Det skal bemærkes, at hardwareproblemerne ikke opstår på alle iPhone 5-enheder, men der er åbenbart nogle brodne kar imellem de 5 millioner eksemplarer, som Apple har solgt siden telefonen kom på hylderne i butikkerne i USA, Tyskland, England i fredags.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend