Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Afslører Apples hemmeligheder

Designeren Martin Hajek har vist sig at have næse for Apples hemmeligheder som ingen anden. Læs, hvordan han gør det.

Skrevet af / 07/03/2013 - 13:53
Afslører Apples hemmeligheder

Umiddelbart er Apple notorisk kendt for at kunne holde på deres hemmeligheder. Ingen ved hvordan iPhone ser ud, før de står på scenen og præsenterer den næste iPhone. Eller sådan har det i hvert fald været i mange år.

Men noget er ændret. Hemmelighederne hænger løsere på træerne, og overraskelserne bliver færre. Ikke mindst på grund af én mand. For designeren Martin Hajek har vist sig at have en vis forståelse for, hvordan Apple tænker, når det kommer til designet.

Afslørede iPhone 5s design
Lang tid før nogen anden har han kunnet fremvise en design-prototype på nettet af eksempelvis iPhone 5. Hans design landede på nettet allerede i begyndelsen af juni, selv om Apple først officielt fremviste iPhone 5 den 12. september.

Dette billede snød blandt andet Gizmodo til at tro, at endnu en prototype var blevet lækket af iPhone 5. Foto fra den 12. juni.
Dette billede snød blandt andet Gizmodo til at tro, at endnu en prototype var blevet lækket af iPhone 5. Foto fra den 12. juni.

Ligeledes var han også hurtigt ude med et koncept for iPad Mini i begyndelsen af oktober flere uger før Apple gik på scenen og afslørede den lille tablet.

Her er Hajeks billeder fra den 4. oktober, der senere viste sig at være næsten 100 procent autentiske.
Her er Hajeks billeder fra den 4. oktober, der senere viste sig at være næsten 100 procent autentiske.

Frygter ikke Apple
Martin Hajek arbejder ud fra både rygter fra bestemte steder på nettet og hans egen kreativitet og tankegang i forhold til, hvordan Apple ville tænke i den givne designsituation. Selv er han ikke overrasket over, hvor præcise hans ‘forudsigelser’ har vist sig at være:

– I nogle tilfælde er jeg ikke alt for overrasket over mine forudsigelser. For eksempel var iPhone 5 baseret på fotografier af konkrete lækkede dele, så jeg kunne ikke være langt væk. Men jeg er nu stadig glad for, at mine mange års erfaring i 3D-modellering ikke har svigtet mig, fortæller han.

Men endnu har hans Apple-tankegang og ‘lækage’ af de kommende Apple-produkter ikke fået det amerikanske selskab op af stolen. Ingen fra Apple har endnu kontaktet ham for enten at få de næsten præcise koncepter fjernet eller for at tilbyde 3D-designeren et job.

– Jeg er ikke sikker på, at det nogensinde vil ske. Og bare lige for at slå tingene fast – jeg skaber ikke disse 3D-modeller for at få Apples opmærksomhed, selv om det selvfølgelig ville være rart at få en mail fra Jonathan Ive (Apples design-chef, red.), slår han fast.

Og han regner heller ikke med, at Apple ville true ham eller tage kontakt til ham, hvis han afslørede lidt for meget.

– Jeg tror ikke, Apple nogensinde ville sende mig en anmodning om at tage mit arbejde ned, selv om mine forudsigelser ville komme tæt på noget, de arbejder på. Fordi enhver anmodning fra Apple ville bare validere mit arbejde. Jeg gætter på, at de er optaget nok af at forhindre de faktiske dele og prototyper i at forsvinde ud af hænderne på Foxconn-medarbejderne, slutter han af med hentydning til den tabte prototype af iPhone 4.

Hvad Apple kommer med i år
Senest har han smidt et billede op af Apples nye produkter for 2013 på hans webside, www.martinhajek.com, der både afslører en iPhone 5 Mini, en iPhone 5S og en ny iPad 5 med iPad Minis design.

ipad_iphone

Og i går dukkede hans nye rendering op af den kommende iPhone 6, som på intet tidspunkt har set dagens lys uden for Apple.

iphone6

Her har han arbejdet sammen med det franske tech-site, nowhereelse.fr, der har givet ham konceptidéen der fravælger hjemmeknappen og den større 4,8-tommer skærm. Og derfra har Martin Hajek selv påført skærmen, der går helt til kanten og det mere minimalistiske design.

Der er ingen tvivl om, at han har bedre styr på Apples tanker end mange andre, og det bedste af det hele er: Han er ikke ansat af Apple og har derved ikke mundkurv på, så derfor får vi webbrugere nu et bedre indblik i, hvad vi kan se frem til af gode sager.

Og hvem ved, måske får vi en iPhone, der ser sådan ud. Hvad tror du?

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top