TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

3 ting du skal vide om det nye superkamera i Huawei P30 Pro

Huaweis nye flagskibsmobil vil udkonkurrere alt og alle med sit kamera, sagde firmaet på gårsdagens store lancering, men hvad betyder det konkret? Få svaret - og se masser af eksempelbilleder - her.

forfatter
Publiceret 27/03/2019 - 17:09
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Huawei P30 Pro blev lanceret ved en stort anlagt pressekonference i Paris i går, og blandt flere nyheder slog Huawei igen og igen på kameraet, som i følge det kinesiske firma er langt bedre end noget konkurrenterne fra Samsung og Apple kan diske op med.

Chefen for Huaweis forbrugerprodukter, Richard Yu, lancerer P30 og P30 Pro. Foto: Peter Gotschalk

Men hvad betydet det helt konkret? Jo, Huawei kalder deres nye kamerasystem for et “quad”-kamera, og det består af fire linser:

1) 20 MP, 16 mm, f/2,2 ultra vidvinkel
2) 40 MP, 27 mm, f/1,6 vidvinkel med optisk billedstabilisering (OIS)
3) 8 MP, 80 mm, f/3,4 125 mm tele med optisk billedstabilisering (OIS)
4) Time-of-Flight (ToF) dybdesensor

De fire linser byder til sammen på nogle spændende nye funktioner, hvoraf de to mest imponerende er den hybride zoom-funktion og et nyt nat-mode, som i følge Huawei tager bedre billeder i mørke end noget andet mobilkamera på markedet.

Nat-mode og ny sensor

En ny RYB-sensor (i stedet for den traditionelle RGB, som sidder i de fleste andre smartphones) kan gå helt op til ISO 409.600 (sammenlignet med ISO 102.400 for P20 Pro). Sammen med en mere lysstærk optik og bedre billedprocessering bliver det muligt for P30 Pro at tage billeder af ting, som ikke engang kan ses med det blotte øje.

Glaspyramiden foran Louvre fotograferet om aftenen uden Nat-mode. Foto: Peter Gotschalk

 

Samme motiv med Nat-mode slået til. Foto: Peter Gotschalk

Zoom

En periskoplignende optik med en prisme, der vinkler lyset ind i telefonen, tillader op til 5x optisk zoom, og ved hjælp af software udvides zoom-området op til 10x såkaldt hybridzoom. Huawei har derudover indbygget op til 50x digital zoom i telefonen, men det er et cirkustrick, der skaber et meget uskarpt resultat og svarer til at croppe sine egne billeder i Photoshop.

Fotograferet med Huawei P30 Pro uden zoom. Foto: Peter Gotschalk

 

Fotograferet med 5x optisk zoom. Foto: Peter Gotschalk

 

Og med 10x hybridzoom. Foto: Peter Gotschalk

 

Sådan præsterer iPhone Xs med 10x digital zoom til sammenligning. Foto: Peter Gotschalk

Makro og ultravidvinkel

Med en vinkel på mere end 120 grader kan ultravidvinkel-linsen tage panorama-lignende billeder og gør det samtidig muligt at tage skarpe makrobilleder på kun 2,5 cm afstand.

Arc de Triomphe du Carrousel foran Louvre fotograferet med standardindstillinger. Foto: Peter Gotschalk

 

Sådan ser Arc de Triomphe du Carrousel ud udsat for ultravidvinkel-linsen i Huawei P30 Pro. Foto: Peter Gotschalk

 

Ultravidvinkel lader dig også tage makrobilleder på 2,5 cm afstand. Foto: Peter Gotschalk
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend