TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

IFA 2019: Smartere soundbars fra JBL

Vi bliver lovet kraftigere bas og endnu mere fyldig lyd med JBL’s nye soundbars. Og du kan tale til topmodellen. På en måde.

forfatter
Publiceret 06/09/2019 - 13:25

JBL har lanceret tre helt nye soundbars på IFA-messen i Berlin. Nøgleordene er kraftigere lyd og smartere integration. Topmodellen kan ikke styres med stemmen direkte, men den har indbygget understøttelse af både Chromecast og AirPlay 2, og kan dermed stemmestyres via mobilens stemmeassistent eller via en Google Home- eller en Apple HomeKit-højttaler.

Bar 5.1 Surround: Topmodellen

For nu at tage topmodellen Bar 5.1 Surround først, så har den som nævnt Chromecast og AirPlay 2, hvilket betyder, at du kan streame musik trådløst fra næsten alle streaming-tjenester.

Væk er de trådløse baghøjttalere, der fulgte med forgængeren Bar 5.1. I stedet har JBL arbejdet hårdt for at kunne levere ægte surround-lyd fra et enkelt soundbar placeret foran lytteren. Det sker takket være såkaldt MultiBeam-teknologi, der “projicerer” lyden via vægge og loft, så bagkanalerne til sidst ender bag lytteren.

Dette koncept har bl.a. Yamaha haft længe, og nu får man det så også i en JBL-soundbar. Bassen besørges af en 10 tommers trådløs subwoofer. Hvis lyden er kraftigere end det, vi allerede har hørt fra Bar 3.1, så er der noget at se frem til!

JBL Bar 2.1 Deep Bass. (Foto: JBL)

Bar 2.1 Deep Bass: Kraftig lyd

Næste soundbar på listen er Bar 2.1 Deep Bass. Vi loves 300 watt kraftig lyd, hvilket nok skal tages med et gran salt eller to, men vi tror dog på, bassen går dybere end på forgængeren Bar 2.1. Selv om det ikke var dybbas, vi savnede fra 2.1, snarere en mindre grovkornet gengivelse af stemmeregisteret og lyden generelt. Vi var heller ikke overbevist af dens forsøg på at lave surround-lyd og håber, at Bar 2.1 Deep Bass er bedre til dette.

JBL Bar 2.0. (Foto: JBL)

Bar 2.0: Nem tilslutning

Til sidst skal vi nævne den mindste, JBL Bar 2.0. Her er der ingen trådløs subwoofer; i stedet sidder baseffektkanalen i selve soundbaren, og en basrefleksport skal give fyldigere bas, end man normalt forventer af en soundbar uden subwoofer. Vi får se. Uanset hvad, så er nøgleordet her et interiørvenligt fodaftryk med meget enkel tilslutning.

Mens det kun er topmodellen Bar 5.1 Surround, der har indbygget streaming, har de alle mulighed for at afspille musik trådløst via Bluetooth.

Priserne ser ud til at blive ca. 5.200 kroner for Bar 5.1 Surround og 3.300 kroner for Bar 2.1 Deep Bass, mens Bar 2.0 vil koste omkring 1.800 kroner.

dk.jbl.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Her er det nye Apple TV 4K En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!
Marantz Cinema: Friskere udseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består af nye, integrerede surround-forstærkere, samt separat processor og 16-kanals effektforstærker - og med et udseende, man bestemt ikke har lyst til at gemme væk.
Comeback for Sonys bedste surroundhøjttalere Sonys populære surroundhøjttalere har været svære at få fingrene i, men nu har de fået en ny forhandler.
Laserskarpt biografbillede Markedets mest overkommelige laserprojektor med ægte 4K-opløsning er nøjagtig så fantastisk, som det lyder.
Følg Lyd & Billede