Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

OLED-flagskib fra Panasonic

Der kommer ingen 8K-TV’er fra Panasonic i år. I stedet fokuserer de på at vise 4K fra sin allerbedste side.

Skrevet af / 07/01/2020 - 11:16
OLED-flagskib fra Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000E bliver navnet på det nye OLED-TV, der skal bringe os endnu tættere på Hollywood-oplevelsen. Med 20 procent kraftigere HDR-belysning end andre OLED-TV’er får man forhåbentlig endnu mere tryk på og dybde i billedet.

Filmmaker Mode

En billedindstilling kaldet Filmmaker Mode, der er udviklet af UHD Alliance, skal bekæmpe en uskik ifølge Hollywood, nemlig at TV’erne laver mere jævne bevægelser ved at tegne “billeder mellem billederne” op. En film med 25 billeder i sekundet bliver pludselig til 50, og man ser meget glattere bevægelse på skærmen. Der er mange, der kan lide det, men det er ikke sådan, filmen er lavet. Hvis du vil have biografoplevelsen i stuen, må det ud!

Man kan selvfølgelig dykke ned i menuerne, finde funktionen og slå den fra. Men nu bliver det lettere: Bare sæt TV’et til Filmmaker Mode.

Filmmaker Mode indstiller også TV’et til korrekt kontrast og farvebalance, så det kommer så tæt som muligt på de monitors, filmskaberne har brugt, når de har behandlet filmene.

Panasonic TX-65HZ2000E. (Foto: Panasonic)

Mere end HDR

HZ2000 understøtter alle HDR-formater, og ud over de sædvanlige indstillinger er der noget, der hedder Dolby Vision IQ.

Ud over HDR skal Dolby Vision IQ på intelligent vis optimere billedkvaliteten i forhold til det omgivende lys. Så uanset om du har lyset tændt eller slukket i stuen, om solen skinner ind gennem vinduet, eller det er midt om natten, vil TV’et justere lysstyrken i forhold til dette, så du hele tiden ser billedet med detaljerne intakt.

Det kan se ud til, at det bliver en kendingsmelodi for årets TV’er, for Samsung har lanceret en lignende teknologi.

Selvfølgelig skal farverne også kunne kalibreres ordentligt, og Panasonic har tilføjet to ekstra kalibreringspunkter ved 0,5 og 1,3 procent på gråskalaen, altså i de allermørkeste skyggeområder, for at kunne eliminere “black crush” (dvs. at mørke detaljer drukner i sort), som OLED er kendt for.

Panasonics presse-events på CES plejer at være lidt underlige, og i år var ingen undtagelse. Det hele åbnede med en karatemester, der stod for noget i retning af, at man kan opnå alting i livet. Og skabe en bedre verden. Vi fik også noget Star Wars-hejs med udklædte stormtroopers at se. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

CalMAN-kalibrering

HZ2000 understøtter CalMAN PatternGen-testmønster ud over AutoCal-funktionalitet. Hvilket betyder, at det er lettere end nogensinde for kalibratører at få perfekt farvegengivelse på TV’et. ISF-kalibrering understøttes ligeledes. Og for første gang kan man nu også kalibrere TV’et til Dolby Vision-indhold.

Det har tidligere været umuligt, da Dolby Vision har en indbygget standard, der skal forhindre brugeren i at forkludre oplevelsen ved at “skrue sig væk”. Men de, der ved, hvad de laver, har savnet denne funktion. Ikke længere!

Lyd

HZ2000 har højttalere, der vender opad for at give et ekstra indtryk af højde på Dolby Atmos-lydspor. Lyden er i øvrigt finjusteret af ingeniørerne hos Panasonic-ejede Technics.

TV’et understøtter også stemmestyring med både Amazon Alexa og Google Assistant.

Størrelser

Panasonic har valgt at moderere sig, når det gælder udvalget af størrelser. HZ2000 kommer i 55 og 65 tommer. Kort og godt.

Mere info: panasonic.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Seriøs pladespiller du har råd til

Creative-soundbar med Atmos og S-XFi

Billigere Wi-Fi 6 fra Netgear

Kommer til sommer

Bedre lyd med rumkorrektion

VIDEO: Her prøver vi den første smartphone med usynligt kamera

Syg fremtidsbil fra Mercedes

VIDEO: Elbil med storslået underholdningssystem

Acer vil sælge PC'er til Mac-brugerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptop

Asus sætter hastighedsrekord på gaming-skærme

0
Lyd & Billede
Scroll to Top