TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fede gadgets i slank indpakning

Asus bød på vilde smartphones og superlette laptops.

Asus viste, blandt mange andre produkter, to ret så spændende smartphones på CES-messen i las Vegas. Hvornår de kommer til Skandinavien, ved vi ikke, men vi krydser fingre!

ZenFone AR er bygget specielt med VR og augmented reality for øje. Foto: Asus
ZenFone AR er bygget specielt med VR og augmented reality for øje. Foto: Asus

ZenFone AR er helt bogstaveligt ikke af denne verden, da den er bygget specielt til virtual reality og augmented reality med support for Googles Tango og Daydream VR-platforme. Dens data er heller ikke gennemsnitlige. Blandt andet er den verdens første smartphone med 8 GB RAM – lige så meget som de fleste nye pc’er. Lagerkapaciteten er i samme boldgade, med 256 GB plads. Af andre højdepunkter kan man nævne hele tre kameraer: Et 23 Mp konventionelt kamera, et infrarødt dybdekamera med lasermåling af afstanden, samt et tredje til tracking af bevægelser.

Skærmen er på 5,7 tommer og i WQHD-opløsning (2.60 x 1.440), og grafikprocessoren er ifølge Asus i samme klasse som en stationær pc. Hvilket alt i alt beviser, at man skam godt kan lave VR på en mobiltelefon – den skal bare have samme styrke som en fuldvoksen, VR-duelig computer!

12 x zoom og lysstærk optik. ZenFone 3 giver de i forvejen hårdt pressede kameraproducenter kamp til stregen. Foto: Asus
12 x zoom og lysstærk optik. ZenFone 3 giver de i forvejen hårdt pressede kameraproducenter kamp til stregen. Foto: Asus

12X zoom-telefon
ZenFone 3 Zoom har som sit særlige partytrick en kraftig zoom på hovedkameraet på ikke mindre en 3,5 gange optisk, samt en digital zoom, der bringer forstørrelsen op på i alt 12 gange. Lige som vi har set det på flere andre smartphones på det seneste, bruger Asus flere kameraer til at opnå de vilde data. I dette tilfælde et 25 mm f/1.7 vidvinkel og et 59 mm 2,3 x zoomkamera. Begge bruger en 12 Mp billedsensor. Der er fireaksers optisk billedstabilisering og treaksers elektronisk ditto. Hvis de 12 megapixels ikke er nok, kan man kombinere fire billeder i et enkelt 48 Mp-billede. Telefonen kan desuden optage 4K-video.

Selve telefonen er på 5,5” og blot 7,9 mm i tykkelsen, hvilket skulle gøre den til verdens tyndelse 5,5-tommers-telefon. Der er op til 4 GB RAM og op til 128 GB lager på ZenFone 3 Zoom.

Batteritiden er et vedvarende problem for smartphones. Det har Asus imødegået med et 5.000 mAh-batteri, hvilket er omkring dobbelt så meget som en typisk smartphone. Man kan endda bruge telefonen som powerbank og oplade andre enheder fra den via USB!

ZenBook 3 Deluxe ser ud til at blive lige så hurtig, som den er myndeslank. Foto: Asus
ZenBook 3 Deluxe ser ud til at blive lige så hurtig, som den er myndeslank. Foto: Asus

Tyndere, hurtigere
Indrømmet, Asus ZenBook-serie af bærbare er ret lækre. Det nyeste skud på stammen, som blev præsenteret på CES 2017, er ZenBook 3 Deluxe. Den har – ifølge Asus – en 14” skærm i et 13” chassis. Hvordan man end vender og drejer computeren, er en tomme stadig en tomme. Men rammen omkring skærmen er i hvert fald tynd. Maskinen måler 12,9 mm i tykkelsen, hvilket er et stykke fra verdensrekorden, mens stadig tyndt.

Der er til gengæld lagt op til rekordforsøg i det indre, med 7. generation Intel Core i7-processor, (op til) 16 GB RAM og (op til) 1 TB SSD. De to USB-C-porte understøtter Thunderbolt 3, så der er lagt op til hurtig ekstern grafik.

Asuspro retter sig mod professionelle på farten. Foto: Asus
Asuspro retter sig mod professionelle på farten. Foto: Asus

Pc til off-road-regnearkshajer
I den pris- og ydelsesmæssigt tunge ende viste Asus en blot et kilo tung businessbærbar med 10 timers batteritid, som ligeledes lover 14” skærm på 13” plads. Maskinen måler desuden 14,85 mm på det tykkeste.

Kabinettet er i en magnesiumlegering, og ud over at se godt ud maskinen bygget til at tåle et liv på farten. Den er således faldtestet efter MIL-810G standarden, og tastaturet er spildtæt, så den ikke tager skade af at dele en kop kaffe med sin ejer.

Asuspro B9440 leveres med 7. generations Intel Core i5/i7-processor, op til 16 GB RAM og maks 512 GB SSD-drev. Der er to USB-C porte. Prisen kendes ikke, men det bliver næppe helt billigt.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.