Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

McIntosh MC3500 Mk II retro-rørforstærker

Originalen har spillet på Woodstock-festivalen.

Skrevet af / 05/11/2021 - 10:16
McIntosh MC3500 Mk II retro-rørforstærker

Den nye McIntosh MC3500 Mk II er et herlig tilbageblik på Woodstock-festivalen i 1969, hvor Grateful Dead havde flere McIntosh-forstærkere med, der drev det store PA-anlæg. Også kendt som The Wall of Sound.

Et par forstærkere, som Grateful Deads Jerry Garcia brugte i mange år, gik for nylig for en rekordsum på auktion.

Men tilbage til McIntosh MC3500 Mk II. Den ligner originalen meget, som man kan se, og McIntosh-teamet med Livio Cucuzza i spidsen er virkelig lykkedes med at få forstærkeren til at se både retro og moderne ud.

(Foto: McIntosh)

Den champagnefarvede frontplade med de massive håndtag og effektmeteret med den turkis signaturfarve hinter både til fortid og nutid. Bag frontpladen har forstærkeren McIntoshs Unity Coupled Circuit-transformere, og udgangsdelen er bestykket med vakuumrør.

Læs også Nu kan de endelig købes Nu er verdens dyreste hovedtelefoner endelig gået i produktion. Vi genhørte dem – og oplevede Woodstock-festivalen i 14-kanalers 3D-lyd.

Tre 12AX7A- og et 12AT7-rør driver otte EL5095-rør, der giver en udgangseffekt på 350 watt. 5095-rørene er valgt, fordi de ligner de originale 6LQ6-rør mest.

(Foto: McIntosh)

Historisk

“Under 50 års jubilæet for Woodstock i 2019 blev der talt meget om det gamle McIntosh-anlæg,” siger McIntosh-præsident Charlie Randall. “Entusiasmen var smittende og inspirerede mig til at samle vores ingeniører for at skabe en redesignet forstærker, der var genkendelig for fans som et historisk vigtigt produkt. Efter to år er vi stolte af resultatet. MC3500 Mk II henter inspiration fra originalen fra 1968-71, og MC3500 og indeholder alt, hvad vi har lært om rørforstærkere siden 60’erne.”

(Foto: McIntosh)

Mono-effektforstærkeren har derfor McIntoshs Power Guard, som forhindrer, at rørene ryger, og Sentry Monitor, som passer på, at udgangsstrømmen er inden for sikre grænser. Den er også udstyret med balancerede indgange og McIntoshs solide, låsbare kabelterminaler.

Læs også Rå og raffineret rørforstærker Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.

McIntosh MC3500 Mk II kommer i salg til december i Nordamerika, lidt senere i resten af verden, og prisen er opgivet til 15.000 dollars (ca. 120.000 kroner).

(Foto: McIntosh)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

0
Scroll to Top