Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

CES 2018

Klipsch vil banke deres kendte signaturlyd direkte ind i øregangene på dig med de halvåbne HP-3.

Få højttalerfabrikanter vækker så klare associationer som Klipsch: Hornhøjttalere, som kan spille højt og fysisk, næsten uden at trække strøm fra forstærkeren overhovedet.

Mest kendt er Heritage-serien, som omfatter klassiske gamle højttalermodeller, der stadig produceres. Den ældste, den gigantiske Klipschorn, blev først produceret i 1946 (!), og nu, over 70 år senere, laves den stadig i så godt som uændret udgave. Det er verdensrekord, og ingen andre kommer i nærheden.

Andre modeller er La Scala, Cornwall, Heresy og Forte, alle med lyd, der slår hårdt – men uden at blive skarp.

Klipsch Heritage HP-3 i valnød. Foto: Klipsch

 

Nu er det muligt for os dødelige at komme tættere på Heritage-lyden, da Klipsch vil pakke den ned i hovedtelefoner. Tre modeller blev afsløret på CES i Las Vegas sidste år, HP-1, HP-2 og HP-3. Et år er gået, og nu kommer lanceringsdagen. Men det er dog kun topmodellen HP-3, der har meldt sin ankomst på dette års CES-udstilling.

HP-3 er en halvåben konstruktion, hvilket betyder, at den er bygget som en lukket hovedtelefon, men hvor midten af ​​ørekoppens yderside er åben. Det ligner den teknologi, der findes i AudioQuest NightHawk, der også minder om den af udseende med samme typer gitter uden for udluftningshullet.

Halvåben
Ideen i et halvåbent design er, at du på den ene side får en mere fysisk basgengivelse, svarende til den, der opnås med lukkede hovedtelefoner, men med ventilation, der giver mere fri dynamik og mere åben og renere diskantgengivelse, som du kender fra åbne hovedtelefoner. Med andre ord et forsøg på at give os det bedste fra begge verdener.

annonce

Driverne i HP-3 er hele 52 millimeter, hvor mange konkurrenter tilbyder 40 millimeter. Driverne er ikke omgivet af nogen gummiring, men er såkaldt “free edge design”. Dette giver en klarere lyd med mindre farvning, og Klipsch hævder at levere et lydbillede på niveau med de bedste højttalere.

annonce

Impedansen er kun 25 ohm, hvilket gør det muligt for hovedtelefonerne at spille højere med en mobiltelefon eller bærbar musikafspiller, imens dog Klipsch stadig anbefaler en forstærker for den bedste og reneste lyd.

Hovedtelefonerne kan håndtere 1,8 watt og har en følsomhed på 98 dB med en milliwatt. Så de skulle kunne levere tryk nok til selv den mest tunghøre! Vægten er 440 gram, hvilket er i den tunge ende. Men hvis komforten ellers er god, behøver det ikke at være et problem.

Klipsch anbefaler Heritage Headphone Amp med HP-3, men den er ikke absolut nødvendig. Foto: Klipsch

 

Farver, pris og tilgængelighed
HP-3 leveres i en valnød, ibenholt eller egetræ, og den er udstyret med to aftagelige kabler på henholdsvis 1,4 og 2 meter. Der medfølger et stativ til hovedtelefonerne.

annonce

Prisen på Klipsch HP-3 kommer nok til at lande på 12.000 kroner. En hovedtelefonforstærker til ca. 5.500 kroner er anbefalet, men ikke påkrævet. Begge er tilgængelige nu – og vi glæder os til at teste dem!

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også<

Mark Levinson No.5105

Kommer til sommer

Du kan godt begynde at glæde dig til Mark Levinsons nye pladespiller.