TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kia EV6 på vej

Lader op på 20 minutter og kan køre 500 km.

De første billeder af Kias kommende elbil i mellemklassen er offentliggjort, og bilen – der er baseret på den samme E-GMP-platform som den nye Hyundai Ioniq 5 – kan køre op til 500 km med den største batteripakke.

Sådan bliver Ioniq 5 Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!

Kia har udsendt billeder, men ikke nogen data om EV6, som bliver starten på en række elbiler på den nye platform.

Men Auto Express i England har fundet ud af, at den sandsynligvis får samme 72,6 kW batteripakke som Ioniq 5, hvilket skulle række til 500 km, og EV6 vil blive tilgængelig som to- eller firehjulstrækker og med flere forskellige batteripakker.

Siden den deler platform med Ioniq 5, har den også den samme 800 volt arkitektur, der understøtter op til 200 kW hurtigopladning. Det skulle være muligt at oplade fra 10 til 80 procent batterikapacitet på under 20 minutter.

EV6 lanceres officielt inden udgangen af marts, og så ved vi mere om pris, batteripakker og ikke mindst tilgængelighed. Ifølge Kia vil bilen være på vejene senere i 2021, men indtil videre er der ingen oplysninger om, hvornår den kan bestilles og leveres.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.