Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kia EV6 på vej

Lader op på 20 minutter og kan køre 500 km.

Skrevet af / 15/03/2021 - 15:36
Kia EV6 på vej

De første billeder af Kias kommende elbil i mellemklassen er offentliggjort, og bilen – der er baseret på den samme E-GMP-platform som den nye Hyundai Ioniq 5 – kan køre op til 500 km med den største batteripakke.

Læs også Sådan bliver Ioniq 5 Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!

Kia har udsendt billeder, men ikke nogen data om EV6, som bliver starten på en række elbiler på den nye platform.

Men Auto Express i England har fundet ud af, at den sandsynligvis får samme 72,6 kW batteripakke som Ioniq 5, hvilket skulle række til 500 km, og EV6 vil blive tilgængelig som to- eller firehjulstrækker og med flere forskellige batteripakker.

Siden den deler platform med Ioniq 5, har den også den samme 800 volt arkitektur, der understøtter op til 200 kW hurtigopladning. Det skulle være muligt at oplade fra 10 til 80 procent batterikapacitet på under 20 minutter.

EV6 lanceres officielt inden udgangen af marts, og så ved vi mere om pris, batteripakker og ikke mindst tilgængelighed. Ifølge Kia vil bilen være på vejene senere i 2021, men indtil videre er der ingen oplysninger om, hvornår den kan bestilles og leveres.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top