TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Sennheiser-hovedtelefoner til studiet

Med Sennheiser HD 400 PRO har du et værktøj til studiebrug. Eller til bare at høre musikken, som den er indspillet.

forfatter
Publiceret 04/12/2021 - 11:50

Sennheiser HD 400 PRO er sidste nyt til lydteknikere, der har brug for et par hovedtelefoner til miksning, redigering og mastering. Hvad enten man arbejder professionelt med lyd eller bare vil have naturlig og præcis lyd, er disse hovedtelefoner lige sagen, hvis vi skal tro Sennheiser.

Driverne er vinklet skråt bagud, så man i højere grad vil føle, at man lytter til et par monitors foran sig. Vi bliver også lovet, at hovedtelefonerne vil tegne et stort og rumligt lydbillede op.

Lette og komfortable er nøgleord, og med bløde velourpuder og en åben konstruktion kan man forhåbentlig sidde behageligt bag mikserpulten i timevis.

Der medfølger både et lige og et spiralformet kabel i æsken, så man kan vælge efter smag og behag.

(Foto: Sennheiser)

Åbne hovedtelefoner dækker andre behov

HD 400 PRO er de første åbne hovedtelefoner i Sennheisers PRO-serie. De dækker andre behov end lukkede, da de er beregnet til brug på den modsatte side af mikserpulten. Musikere i studiet har brug for lukkede hørebøffer for at undgå overhøring gennem mikrofonen, når man synger.

Det er meget vigtigt, ikke mindst på optagelser, hvor man klipper og klistrer meget i redigeringen, hvor man pludselig vil flytte en vokallinje til et andet sted i nummeret, eller hvis man vil ændre i musikken der, hvor stemmen skal ligge. Hvis der er overhøring fra det musikalske arrangement gennem vokalmikrofonen, så har man et problem.

Åbne hovedtelefoner som HD 400 PRO er derimod lavet til at være så komfortable som muligt for lydteknikere, der ofte skal sidde og pille i mikset i timevis uden pause. Så skal ørerne kunne ånde i en helt anden grad. Desuden lyder åbne hovedtelefoner som regel mere realistisk, neutralt og dynamisk. Hvilket er vigtigt, når man skal høre, præcis hvad der ligger i optagelsen.

Åbne professionelle hørebøffer som Sennheiser HD 400 Pro kan bruges til arbejdet i timevis. (Foto: Sennheiser)

Bredt frekvensområde for højopløst lyd

Sennheiser HD 400 PRO har et bredt frekvensområde fra 6 Hz til 38 kHz, og membraner af en særlig polymerblanding kombineret med kraftige magneter skal give en dyb, klar og veldefineret bas.

Læs også Seriøse hovedtelefoner for få penge? Her er de! Sennheiser har tryllet så meget med HD 560S til denne pris, at man knap skulle tro, det var muligt.
Sennheiser HD 560S spread

Forvrængningen er lav – under 0,05 procent ved 90 dB – og 120 ohm og 110 dB følsomhed (1 kHz, 1 V) skulle gøre dem til en overkommelig belastning. Man skal med andre ord kunne bruge mikserens hovedtelefonudgang og behøver ikke nødvendigvis en ekstern hovedtelefonforstærker.

(Foto: Sennheiser)

Pris og tilgængelighed

Sennheiser HD 400 PRO er tilgængelige nu og koster 1.845 kroner.

sennheiser.com

Sennheiser HD 400 PRO, fakta
  • Akustisk princip: Dynamisk, åbne
  • Pasform: Over-ear
  • Frekvensområde: 6 Hz – 38 kHz
  • Harmonisk forvrængning: (THD): <0,05 % (1 kHz, 90 dB)
  • Impedans: 120 ohm
  • Lydtryk: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  • Tilslutning: 3,5 minijack med 6,3 mm adapter
  • Vægt: 240 g (u. kabel)
Hovedtelefonerne til dig, der arbejder til langt ud på natten? (Foto: Sennheiser)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse hørepropper med aptX Lossless.
Dem glæder vi os til! Omsider får flagskibet PX7 en afløser! De nye Px7 S2 har endnu bedre lyd, bedre komfort – og bedre støjreduktion.
Fire nye hørepropper fra JBL JBL har proppet mere teknologi ind i deres hørepropper og udviklet en model specielt til gaming, med ultralav forsinkelse.
Inzone er Sonys nye gamingmærke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skærme.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har begået et sæt helt trådløse hørepropper, specielt egnede til spil over Bluetooth.
Trådløse STAX-hovedtelefoner koster ikke en formue De trådløse STAX Spirit S3 fra Edifier bruger specielle drivere. Men ikke den slags, man måske skulle tro.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend