Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nyt true wireless-flagskib fra Sony på vej

Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.

Skrevet af / 25/02/2021 - 19:14
Nyt true wireless-flagskib fra Sony på vej

Det, der hævdes at være et fotografi af Sonys nyeste generation af hørepropper, WF-1000XM4, er lækket online.

Det er i så fald ikke voldsomt overraskende, al den stund flagskibet WF-1000XM3 blev lanceret tilbage i juli 2019. De var bedst i klassen på støjreduktion, men to år er lang tid i denne branche, og Sony’erne er ikke længere vores foretrukne hørepropper.

Læs også Sonys præmierede støjkorrektion helt uden kabel Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

De er stadig rigtig gode, men på de eksemplarer, vi har testet, forekom der indimellem bittesmå udfald i form af småknitren. Lige netop ofte nok til, at det kunne være lidt irriterende, men noget, konkurrenterne for længst har løst. Hørepropperne var også ret store, og de var ikke certificeret vandafvisende (IPX).

Sidste år kom sportshørepropperne WF-SP800N, som har meget godt over sig, men har et lidt lavt lydniveau og ikke understøtter Sonys overlegne LDAC-codec. Som er det tætteste, man kommer til tabsfri lydkvalitet via Bluetooth. At der nu kommer en ny topmodel, er derfor kun ret og rimeligt.

Det nuværende flagskib, WF-1000XM3, er ret store hørepropper. Hvis rygtet om WF-1000XM4 er sandt, vil de være væsentlig mere diskrete. (Foto: Sony)

Kinesisk lækage

Billedet af det, der hævdes at være Sonys nye topmodel, WF-1000XM4, er lækket af det kinesiske website MyDrivers og blev først opdaget af The Verge. Det ligner et meget sløret mobilbillede af et skærmskud og er desværre det eneste, vi har set på nettet indtil videre.

Hvis det rent faktisk er XM4, så tyder det på, at de nye hørepropper bliver væsentlig mindre og mere diskrete end forgængeren. Og at de får dutter af memory-skum, hvor forgængeren kun havde silikonedutter i forskellige størrelser.

Om den messingfarvede runding, man kan se til højre på huset, er en designdetalje, en knap eller en basrefleksport, står tilbage at se.

Vi forventer selvfølgelig ikke, at Sony bekræfter billedet.

Pris og tilgængelighed?

WF-1000XM3 kostede ca. 2.000 kroner, da de var nye, og kan nu købes for omkring 1.200 kroner. Vi forventer, at efterkommeren ender omkring 1.500 kroner, når de kommer. Måske til sommer?

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Scroll to Top