Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lukkede planmagneter fra HiFiMAN

HiFiMAN Audivina er noget så sjældent som et par lukkede hovedtelefoner med planmagneter som drivere.

Skrevet af / 08/03/2023 - 16:54
Lukkede planmagneter fra HiFiMAN

HiFiMAN har afsløret sin seneste kreation, Audivina, som er en sjældenhed blandt hovedtelefoner: Nemlig et par lukkede hovedtelefoner – med planmagneter. De er udstyret med HiFiMAN’s nyeste Stealth-magneter for bedst mulig renhed og gennemsigtighed.

Hvad er planmagneter?

I planmagneter – også kendt som planar – er en tynd folie ophængt mellem to magneter, hvor folien vibrerer med det elektriske signal og producerer lyd. De er hurtigere og lettere end dynamiske drivere, men eftersom de har meget kortere ‘slaglængde’, skal de bruge et tilsvarende større membranareal for at producere basenergi. Hvor dynamiske membraner ofte måler 40-50 mm i diameter, er planmagneter typisk omkring 80 mm og gerne større. Nøjagtig hvor store de er på Audivina, finder vi snart ud af.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-2-scaled
Foto: HiFiMAN

Festspilhuset i Bayreuth – lige i øret?

Audivina har ørekopper af træ og med et resonanskammer inspireret af den akustiske arkitektur i Festspilhuset i Bayreuth, Tyskland. Dette blev oprindelig bygget til opførelse af komponisten Richard Wagner værker. Akustikken er bl.a. verdenskendt for sin store efterklang, trods moderate indre mål. Det skyldes, at rummets flader er konstrueret med en masse kringelkroge, som gør, at lyden bruger ekstra lang tid på at komme frem til lytteren.

Det samme princip benyttes i HiFiMAN Audivina. Lyden tager en omvej gennem kammeret, hvilket skal give os et ekstra bredt lydbillede, langt udover hvad man normalt associerer med et par hovedtelefoner.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-2-scaled
Foto: HiFiMAN

Komfort og kvalitet

Hovedstøtten er lavet med computerstyret værktøj, med stor nøjagtighed og derefter håndpoleret for bedst muligt at kombinere komfort og kvalitet. Vægten er derimod ganske høj, 470 gram. Alligevel er det kun 40 gram mere end HiFiMAN Arya og 30 gram mere end HE1000se, og ingen af dem føles tunge på hovedet.

Læs også Hovedtelefoner med drømmelyd HiFiMAN Arya har fået Stealth-magneter, som skal være fuldstændig “gennemsigtige” og eliminere ethvert tegn på forvrængning.

Ørepuderne er lavet af et materiale, som siges at være en miljøvenlig læderimitation, og vi loves, at både lyd og komfort er på et niveau, som er egnet til lange lytteseancer. Dette er den største udfordring ved lukkede hovedtelefoner, som naturligvis ånder mindre end de åbne, hvilket betyder, at ørerne kommer til at svede.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-4-scaled
Foto: HiFiMAN

Kabler

Det medfølger både et 1,5 meter ubalanceret kabel med 3,5 mm stik og et 3 meter ubalanceret kabel med 6,3 mm stik. Feinschmeckerne er heller ikke glemt, for man får også et 3 meter balanceret XLR-kabel med.

Frekvenresponsen er opgivet til 5 Hz – 55 kHz, mens impedansen på lave 20 ohm kræver en god og stabil forstærker med lav udgangsimpedans for at holde forvrængningen nede og baskontrollen oppe. Du vil næppe bruge en rørforstærker med disse.

Læs også En ny favorit I kategorien åbne høretelefoner er disse vores nye favorit i prisklassen under 5.000 kroner. Sig goddag til HiFiMAN Sundara.

Følsomheden på 97 dB med 1 mW bør give en rigtig god oplevelse fra en gennemsnitlig hovedtelefonudgang, men du vil nok opleve, at du får meget bedre bedre lyd ud af en dedikeret hovedtelefonforstærker.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-1-scaled
Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Audivina: Pris og tilgængelighed

HiFiMAN Audivina skulle være i butikkerne før marts måned er omme, og med en anbefalet udsalgspris på 2.000 dollar bør det betyde et sted mellem 14.000 og 18.000 kroner.

Læs også Hvis dette er en drøm, så lad mig aldrig vågne Hvis du bare én gang i livet skal give los og investere i et par svinedyre hovedtelefoner, som sender dig til drømmeland og får din formue til at fordufte, hvorfor så ikke gøre det nu?

Mer info: https://hifiman.com/

Find dansk forhandler her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Scroll to Top