TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

KEF Mu3 fjerner støjen

KEF Mu3 er firmaets første hørepropper med aktiv støjreduktion.

Britiske KEF var en rendyrket højttalerproducent, indtil de i 2015 lancerede deres første hovedtelefonmodel, M500. Selv om vi syntes, at de manglede lidt luft i diskanten, beviste de, at man godt kan lykkes i første forsøg i en ny disciplin.

Lang batterilevetid

For at fejre deres 60 års jubilæum i år lancerer KEF en ny “første af slagsen” – denne gang deres første trådløse hørepropper med aktiv støjreduktion. Mu3 er helt trådløse, og ni timers spilletid i hørepropperne og yderligere 15 timer fra lade-etuiet er i den øvre ende i klassen. Og det er faktisk med støjreduktionen aktiveret.

KEF Mu3 har lang spilletid: Ni timer i propperne og 15 timer ekstra fra etuiet. (Foto: KEF)

Inspireret af Muon

Designet af Mu3 er det Ross Lovegrove, der står for – manden, der også designede flagskibshøjttaleren Muon. Han har tydeligvis en forkærlighed for aluminium, som også er brugt på Mu3. Akustikken i hørepropperne står KEF’s akustikafdeling i Maidstone for.

I hvert aluminiumhus sidder der en 8,2 mm driver, hvilket er middelstørrelse; drivere i hørepropper er typisk 6-12 mm. Designet er lavet så ergonomisk som muligt for øget komfort ved længere tids brug. Og de skulle være perfekt afbalanceret, så de aldrig falder ud af ørerne. Øredutter i fire størrelser medfølger, så man let kan finde nogle, der passer til ens ører.

Bluetooth 5.0 er en selvfølge i dag, og begge propperne får musiksignalet ind samtidig. Det er mere fasesikkert, end når signalet først går til det ene prop, som derefter sender det videre til den anden, hvilket er det mest almindelige.

(Foto: KEF)

Kan også lukke lyd ind

Tilslutning skulle være nemt, og KEF Mu3 har også en ambient-indstilling – altså hvor støj udefra forstærkes i stedet for at annulleres, så man kan høre, hvad der foregår omkring én. Det er ikke længere ualmindeligt for støjreducerende hørepropper, som næsten alle kan dette.

Hørepropperne er vejr- og sprøjtesikre med IPX5-certificering, hvilket er en tand bedre end AirPods Pros IPX4.

KEF Muo Det er sjældent, at små trådløse højttalere lyder så godt som KEF’s lille Muo.

Pris og tilgængelighed

KEF Mu3 kommer i løbet af februar til en pris af 230 euro. Forvent en dansk pris på omkring 1.800 kroner.

kef.co.uk

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.