Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Jabra Elite og Elite 8 Active: Bedre lyd i ørerne

Jabra Elite 10 med Dolby Atmos er Jabras nye topmodel blandt helt trådløse hørepropper. Den mest hårdføre hedder derimod Elite 8 Active.

Skrevet af / 01/09/2023 - 12:33
Jabra Elite og Elite 8 Active: Bedre lyd i ørerne

De to nye hørepropper i premiumklassen bliver topmodellerne i Jabras Elite-serie. Elite 10 er den bedste til hverdagsbrug, mens Elite 8 Active er vand- og svedafvisende og er skabt til mere aktive brugere.

Jabra Elite 10 Cream Cocoa Gloss Black Contextual Beauty Large RGB Landscape_MED-enhanced
Jabra Elite 10. Foto: Jabra

Jabra Elite 10 – med Dolby Atmos

Jabra lover, at Elite 10 giver “krystalklar opkaldslyd, meget høj komfort til brug hele dagen og er optimeret til at give en opslugende Dolby Atmos-oplevelse gennem Dolby Head Tracking.” Head tracking betyder, at lydbilledet tilpasser sig dine hovedbevægelser.

Dolby Head Tracking fungerer både med Atmos og opkonverteret stereoindhold, men fungerer naturligvis bedst med Atmos-indhold. Her får du et mere præcist 360-graders lydbillede, og det bliver mindre tilfældigt, hvad der sker, når du drejer hovedet. Vores erfaring er, at det fungerer okay, og at det er mere “nice to have” end noget, vi tror, nogen vil blive afhængige af. Men det skal selvfølgelig testes!

Jabra Elite 8 Active Range Navy DarkGrey Black Caramel Landscape_MED-enhanced
Jabra Elite 8 Active. Foto: Jabra

Jabra Elite 8 Active – til den, der har brug for noget robust

Ifølge producenten sætter Jabra Elite 8 Active en helt ny standard for holdbarhed og pasform. Hørepropperne er udviklet til løb og træning, og de skal kunne klare stort set alle andre ekstreme situationer, du kan komme ud for.

I den forbindelse har hørepropperne bestået alle de obligatoriske tests i den amerikanske militærstandard for robust elektronik, 810H. Det omfatter alt fra fugtighed og høje temperaturer til regn og højder.

Læs også Ingen skuffelse Når man er testens dyreste, har man en hel del at skulle bevise.

Hørepropperne er helt vandtætte ned til 1,5 meter og IP68-klassificerede, hvilket betyder fuldstændig støv- og vandbeskyttelse. Opladningsetuiet har IP54-klassificering for beskyttelse mod støv og stænk.

Robustheden er ikke på bekostning af lyden, lover Jabra. Specifikationerne omfatter Dolby Audio (ikke Atmos) og avanceret adaptiv støjreduktion, som også reducerer vindstøj. Du kan også reducere vindstøj uden at blokere for trafiklyde, hvilket gør det mere sikkert at færdes i aktive bymiljøer og andre potentielt farlige steder for bløde trafikanter.

Jabra Elite 10 Angle4 Cocoa LB Medium RGB_MED-enhanced
Jabra Elite 10 i kakaofarvet. Foto: Jabra

Test kommer snart

Lyd & Billede-redaktionen har modtaget de to nye modeller til test, som vi går i gang med, så snart vi får hovedet oven vande efter de mange IFA-nyheder.

Jabra Elite 8 Active og Jabra Elite 10: Pris og tilgængelighed

Elite 8 Active er i handelen nu og koster 1.599 kroner. Tilgængelige farver er Karamel, Kakao, Titaniumsort, Blanksort og Mørkegrå.

Jabra Elite 10 vil være tilgængelig fra 8. september til en pris på 1.999 kroner. Tilgængelige farver er Creme, Kakao, Titaniumsort, Matsort og Blanksort.

Mere info: jabra.dk

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top