Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hovedtelefoner for alle på CES

Både hovedtelefoner og hørepropper blev naturligvis vist frem på årets CES-messe. Også nogle temmelig pudsige af slagsen.

Skrevet af / 06/01/2022 - 11:17
Hovedtelefoner for alle på CES

Både hovedtelefoner og hørepropper blev naturligvis vist frem på årets CES-messe. Også nogle temmelig pudsige af slagsen. Der er ingen messe uden lyd, og det overraskede ingen, at vi fik nye hovedtelefoner at se på CES-messen. Størst fokus var der på helt trådløse hørepropper og gaming-headsets, men også ørekopper med aktiv støjreduktion blev vist frem. Og nogle mere pudsige af slagsen, skulle det vise sig.

Helt trådløse hørepropper

JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2. Foto: JBL

JBL med 10 timer i hørepropperne

Den største nyhed inden for trådløse hørepropper er batteritiden, som nu er øget. Og det er godt, for helt trådløse hørepropper har gerne lidt kortere batteritid, end vi ønsker.

Blandt dem, der satser på trådløse hørepropper med lang batteritid, er JBL. Live Pro 2 har udstikkere med hele seks mikrofoner for bedst mulig stemmegengivelse i samtaler. Men det vigtigste trækplaster er hele 10 timers batteritid i hørepropperne alene. Tilføj ladeetuiet, og du får i alt 40 timer med dine favorit-spillelister eller -podcasts! Aktiv støjreduktion er der også.

JBL Live Free 2. Foto: JBL
JBL Live Free 2. Foto: JBL

Ønsker du ikke udstikkerne, er JBL Live Free 2 af den mere traditionelle slags. Ydelsen skulle være stort set den samme, men du får nok ikke den samme talekvalitet, og spilletiden er nede på 7 timer i hørepropperne og 28 timer ekstra fra etuiet. Heller ikke helt dårligt!

JBL Reflect Aero. Foto: JBL
JBL Reflect Aero. Foto: JBL

Ønsker du propper til en mere aktiv træningshverdag, er JBL Reflect Aero måske mere noget for dig, med både støv- og vandtæthed (IP68). Op til 24 timers afspilning, med 8 timer fra propperne.

Vi forventer, at Live Pro 2 og Live Free 2 lander på omkring 1000 kroner, mens Reflect Aero bliver et par hundredlapper dyrere.

Belkin Soundform Immerse. Foto: Belkin
Belkin Soundform Immerse. Foto: Belkin

Ny toppmodel fra Belkin

Otte timer fra propperne får du også, hvis du vælger Belkins nye topmodel, Soundform Immerse. De har desuden en mere effektiv støjreduktion med en mikrofon på ydersiden og indersiden af øregangen, som bedre skal kunne opfatte og reducere lyd fra omgivelserne. aptX HD skal give bedre lyd, og større højttalerelementer end normalt (12 mm) skal sørge for bedre dynamik og kontrol i bassen. Prisen kender vi ikke, men Belkin er ikke kendt for at have de allerdyreste propper. Koster de meget mere end 1500 kroner, bliver vi overraskede.

Renser Luften! Ible Airvida E1. Foto: Ible
Renser luften! Ible Airvida E1. Foto: Ible

Hørepropper som renser luften

De mest iøjnefaldende hørepropper på årets CES var det alligevel Ible, som stod for. Airvida E1 renser nemlig luften omkring dig!

Airvida E1 markedsføres egentlig som en personlig luftrenser. Det er nemlig luftrensere, Ible fokuserer på, og de hævder, at deres luftrensere fjerner op til 99,9 procent af virus fra luften – og 99,7 procent af coronavirussen!

Den sidste påstand vil vi tro, det kniber med at få lov at markedsføre i Danmark, men tanken er i hvert fald, at du går med en luftrenser rundt om nakken, så luften omkring dig bliver renere. Airvida E1 har i desuden hørepropper, så du kan høre musik, mens du går rundt i ren luft. Produktet skal også hjælpe mod generel luftforurening.

En tanke: At produktet renser næsten al virus, som kommer ind, har producenten måske belæg for. Men det vil selvfølgelig ikke sige, at produktet formår at opsuge al virus – og ellers dårlig luft – omkring dig for så at rense den. At det lillebitte produkt har kraft nok til luftgennemstrømning, tvivler vi på.

SHOKZ OpenRun Pro
Shokz OpenRun Pro. Foto: Shokz

Shokz: Musik direkte i tindingen

Så tror vi mere på det nye produkt fra Shokz, nemlig OpenRun Pro. Producenten, som tidligere hed Aftershokz, har nemlig i flere år været kendt for sine knogleledende hovedtelefoner. Altså hvor lyden ikke går gennem øret, men forplanter sig direkte gennem tindingebenet. OpenRun Pro er sidste skud på stammen og adresserer det største problem med den slags produkter, nemlig basrespons. Som regel er det ganske flade og kedelige lyde, der kommer fra bundregionen i dem.

OpenRun Pro leverer lyden gennem tindingebenet foran øret og direkte ind til det indre øre. Det betyder, at du hører lydene fra omgivelserne lige så godt som før, da øregangen er åben. Så glem støjreduktion. Men det kan være smart, når man træner, ikke mindst fordi man slipper for hørepropper, som presser ørevoksen ind i øret, hvor den blander sig med sved og bliver tyk og risikerer at tilstoppe øregangen. Der findes også selvstændige varianter beregnet til svømning.

Ud over forbedret basrespons i forhold til OpenRun har OpenRun Pro fået batterier med længere spilletid fra 8 til 10 timer, og formfaktoren er desuden 20 procent mindre. Ikke dumt!

Ørekopper

Svinedyre: Mark Levinson No. 5909. Foto: Mark Levinson

Mark Levinson: De dyreste – og bedste?

Ørekopper blev naturligvis også vist frem, og de dyreste, vi hidtil har set, blev leveret af ingen ringere end Mark Levinson. No. 5909 er deres allerførste hovedtelefoner, trådløse og med aktiv støjreduktion. Prisen er hele 1000 dollar, og vi regner med, at det kan oversættes til omkring 8.000 kroner her til lands!

De, der kender Mark Levinson fra tidligere, ved, at den amerikanske producent står bag noget af det mest vellydende, der findes på hi-fi-markedet. Derfor er det måske ingen overraskelse, at der med No. 5909 satses på lydkvalitet, bl.a. med højttalerelementer (drivere) af beryllium. Et meget dyrt materiale, som dog giver en rigtig god frekvensrespons – specielt i diskantområdet.

Lydkvaliteten varetages af de bedste Bluetooth-lydcodecs som LDAC og aptX.

For prisen får du også 30 timers spilletid med støjreduktionen aktiveret, eller 34 timer uden. 15 minutters hurtigladning kan give hele seks timers musikafspilning.

Støjreduktionen skulle takket være seks mikrofoner også være effektiv mod vind, som er hovedproblemet med denne teknologi. Vi får se.

Shure Aonic 40-L&B scaled
Shure Aonic 40. Foto: Shure

Lillebror fra Shure

Et par af de bedste støjdæmpende hovedtelefoner er Shure Aonic 50. De gør næsten alt det rigtige, specielt lyden er klokkeklar. De er derimod ikke sammenfoldelige, og ved lancering var de temmelig dyre.

Det har Shure nu rettet op på med de mere kompakte Aonic 40. De 50 mm store drivere er skrumpet til mere normale 40 mm, og hovedtelefonerne kan foldes sammen. Aonic 40 har lidt længere batteritid end deres dyrere storebror (25 mod 20 timer) og har også hurtigladning – noget, Aonic 50 mangler.

Gaming

HyperX Cloud Alpha Wireless
HyperX Cloud Alpha Wireless har op til 300 timers batteritid! Foto: HyperX

HyperX: 300 timers batteritid!

Inden for spilkategorien bed vi særligt mærke i HyperX Cloud Alpha Wireless. Med dem kan du spille i op til 300 timer, før de må oplades!

Hvorvidt det faktisk stemmer, eller om man også må tælle standby-tiden med – som en mus eller et tastatur, der holder i månedsvis, før de skal lades – vil tiden vise. Ifølge HyperX er headsettet i hvert fald ikke meget tungere end dets forgængere.

Ellers er der sørget for 3D-lyd med DTS Headphone X, og mikrofonbommen er både aftagelig og har aktiv støjreduktion.

Master & Dynamic MG20
Master & Dynamic MG20 har berylliumdrivere og aftagelig bom. Foto: M&D

Master & Dynamic MG20: Luksus

Vi bed også mærke i Master & Dynamic MG20. Et luksus-headset i magnesium, betrukket i Alcantara-kunstskind og med ægte lammeskind om puderne. Vi håber, de sidder lige så behageligt om hovedet, som de ser ud. Men det gør de muligvis ikke, da de er lukkede og ikke åbne, og du derfor nok vil mærke sveden i ørerne efter et stykke tid med gaming. På den anden side isolerer du dig fra omverdenen, og det er jo det, gaming drejer sig om.

Headsettet simulerer 7.1-surroundlyd og skal give den allerbedste lydoplevelse takket være 50 mm berylliumelementer. Dyrt og dejligt.

Mikrofonbommen er aftagelig, så headsettet også kan bruges som trådløse hovedtelefoner på farten. En Bluetooth-adapter med lav forsinkelse følger med, så lyden følger bevægelserne i billedet.

alienware_tri_mode_headset
Alienware Tri-Mode. Foto: Dell/Alienware

Alienware: Gaming-headset med støjreduktion

Fra Alienware kommer Tri-Mode, som er et trådløst gaming-headset med 3D-lyd og Dolby Atmos. 40 mm elementer er Hi-Res-certificerede, og aktiv støjreduktion fjerner støj udefra ekstra effektivt. Mikrofonbommen er aftagelig, men Tri-Mode kan stadig bruges til telefonsamtaler takket være en indbygget mikrofon.

Højre ørekop har berøringsfunktioner.

JBL Quantum 910-L&B scaled
JBL Quantum 910. Foto: JBL

JBL’s bedste?

JBL lancerede ny topmodel til gaming, nemlig Quantum 910. Ligesom forgængeren Quantum One har headsettet hovedsporing, så lydbilledet skifter alt efter hovedbevægelserne. Headsettet har en dyr mikrofonbom og kan enten tilsluttes trådløst via Bluetooth eller med USB. 24 timers batteritid har det også.

Der kommer også nogle billigere modeller fra JBL, nemlig Quantum 810 og Quantum 610.

noveto-n1-L&B scaled
Følger ørerne: Noveto N1. Foto: Noveto

Noveto N1: Usynlige ”hovedtelefoner”

Til slut bringer vi en ægte kuriositet. Om Noveto N1 er et par ”usynlige hovedtelefoner” til stationært brug eller en soundbar, som producerer lyd ”kun til dig”, kan sikkert diskuteres. Men det drejer sig i hvert fald om en slags højttaler på skrivebordet, som sender lyden direkte ind i hvert øre på lytteren. Du hører alt, mens ingen omkring dig hører noget som helst!

Vi har skrevet om teknologien før, og dengang hed konceptproduktet Soundbeamer 1. Nu lanceres det kommercielt og hedder i stedet N1. Det har også fået en pris, nemlig 800 dollar.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “Hovedtelefoner for alle på CES”

  1. Kan i ikke lave en test af Mark Levinson 5909? Er de virkelig de ekstra tusinde kr. værd i forhold til B&W og Sennheiser ?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top