Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hovedtelefon-højdepunkter fra IFA 2018

Støjreduktion, helt trådløst og sportshovedtelefoner var tendenserne blandt hovedtelefonproducenterne i år.

Skrevet af / 05/09/2018 - 09:43
Hovedtelefon-højdepunkter fra IFA 2018

På IFA 2018 i Berlin sidste uge fremviste Audio Technica nye trådløse hovedtelefoner, hvor ATH-SR30BT (99 euro) kan prale af 70 timers batteritid, mens ATH-SR50BT (199 euro) har støjreduktion. De viste også en opdateret version af de roste ATH-MSR7 med lettere design og bedre lyd. ATH-MSR7b kommer her i efteråret til 249 euro.

Japanerne har også kastet sig over ægte trådløse hørepropper med ATH-CKR7TW (249 euro) og sportsmodellen ATH-SPORT7TW (199 euro). Begge kommer dette efterår.

Audio Technica ATH-SR90BT. (Foto: Lyd & Billede)

Beyerdynamic udsender tre in-ear hørepropper. Beat BYRD (25 euro) og Soul BYRD (79 euro) med ledning samt de trådløs Blue BYRD (129 euro). Kommer sent efterår eller tidlig vinter. Til vinter kommer sidstnævnte også i en version med støjreduktion kaldet Blue BYRD ANC til 249 euro.

Desuden kommer hovedtelefonerne LAGOON ANC (399 euro) til vinter med 24-46 timers batterilevetid til lange flyveture. Flere af modellerne kan kalibrere lyden til dine ører.

Beyerdynamic Lagoon ANC. (Foto: Beyerdynamic)

Svenska Earin var blandt de første, der udsendte helt trådløse hørepropper. Siden har der været lidt stille omkring dem, men nu kommer de redesignede Earin M-2. De ser ud til at rette op på vores kritikpunkter ved den første model med bedre opladning og smartere forbindelse mellem propperne. De har også fået mikrofon og indbygget Google Assistant.

Earin M-2. (Foto: Earin)

Harman fremviste de helt trådløse hørepropper JBL Free (129 euro) med fremragende batterilevetid samt de mere sporty JBL Endurance PEAK (149 euro). I sportsafdelingen er der også UA Sport Wireless React (in-ear) og UA Sport Wireless Pivot (med ørebøjle). Begge kommer sidst på efteråret til 149 euro. AKG N700NC har adaptiv støjreduktion, og hvis den er på niveau med K495 NC, tegner det rigtig godt. Desuden viste de in-ear hørepropperne AKG N200 og Y100 samt hovedtelefonerne AKG Y500. Ukendt lanceringsdato og pris.

 

UA Sport Wireless Pivot. (Foto: JBL)

Det norske DJ-mærke Kygo har løbende udvidet sortimentet og kommer nu også med en bærbar højttaler, Kygo B9/800 (199 euro) med Google Assistant. Blandt hovedtelefonerne er de helt trådløse sportshørepropper Kygo E7/900 (149 euro) med et stort udvalg af tilbehør. Desuden går nordmændene i luften med hovedtelefonerne Kygo A11/800 (299 euro), der har adaptiv støjreduktion.

Kygo E7/900. (Foto: Lyd & Billede)

RHA præsenterede noget ud over det sædvanlige. Deres nye hørepropper CL2 kan nemlig både bruges med og uden ledning. Ifølge RHA er det første gang, nogen har formået at krympe planmagnetiske drivere, så de kan være i et par hørepropper, og første gang de bruges trådløst på denne måde. Det skulle give bedre kontrol og mindre forvrængning. Pris omkring 6.300 kroner.

RHA CL2 Planar. (Foto: RHA)

Sennheiser tager deres ikoniske Momentum-serie til næste niveau med de helt trådløse Momentum True Wireless. De har mulighed for at lukke lyd ind, når man ønsker det, og med batteri-etuiet kan man få op til 12 timers lyttetid. De kommer i november til 299 euro. Tyskerne fremviste også det spændende Ambeo Smart Headset, der gør det muligt at optage 3D-stereolyd.

Sennheiser Momentum True Wireless. (Foto: Lyd & Billede)

Sony fremviste selvfølgelig deres nye støjreducerende hovedtelefoner WH-1000XM3 (2.800 kroner), der imponerede med både lydkvalitet og evne til at trylle omgivende støj væk. Men det er jo ikke nyt for os, der var tidligt ude med en test. De helt trådløse sportshørepropper WF-SP900 (2.250 kroner) imponerede også ved at være så vandtætte, at man kan svømme med dem. Musikken kommer så fra en indbygget hukommelse.

Sony WF-SP900. (Foto: Lyd & Billede)

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Scroll to Top