Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Final hørepropper med “8K-lyd” og ny hovedtelefon

Flagskibs-hørepropperne ZE8000 MK2 og ny støjreducerende hovedtelefon kommer lige i tide til jul.

Skrevet af / 10/12/2023 - 08:05
Final hørepropper med “8K-lyd” og ny hovedtelefon

Final, som ikke har nogen tilknytning til de hollandske Final Audio elektrostatiske højttalere, lancerer to bud på lyd i ørerne i tide til højtiden.

Final ZE8000 MK2 w case
(Foto: Final)

Final ZE8000 MK2 høreprop-flagskip

Det støjreducerende flagskib blandt Finals hørepropper, ZE8000, kommer i en MK2-version. Med flere opdateringer, herunder flere muligheder for at tilpasse støjreduktionen – eller den omgivende lyd. Nu kan du endda slå det helt fra, hvilket får dig til at undre dig over, hvorfor det ikke var muligt før.

Vi kårer: Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2023-2024

8K lyd??

Nogen hos Final har indset, at 8K er et varmt emne. Men det er, som de fleste ved, inden for tv og billeder. Så gør dig klar til 8K-lyd!

Vi har ingen anelse om, hvad Final mener med “8K-lyd”. Det er ikke forklaret nogen steder, andet end at hørepropperne har en 8K Sound-lydtilstand. Nu har hørepropperne også “8000” i deres navn, men vi har en mistanke om, at Final blot er hoppet med på et smart buzzword på et lidt tyndt grundlag.

Under alle omstændigheder understøtter hørepropperne aptX Adaptive, som også omfatter aptX HD-codec med op til 24-bit/96 kHz. Men selv om dette kaldes “høj opløsning”, er det slet ikke tabsfri lydkvalitet, da det kræver aptX Lossless, som kun fungerer op til 16-bit / 44,1 kHz. Også kendt som Redbook-standarden eller CD-kvalitet.

Final ZE8000 MK2 2
(Foto: Final)

Men endnu vigtigere, hvis du er som undertegnede, så har den nye model et 5 dB højere maksimalt lydniveau end sin forgænger. Alt for mange hørepropper når deres maksimale potentiale, før det begynder at blive rigtig sjovt, og vi kan godt lide, at brugeren har mulighed for at gå den ekstra mil. Hvad diverse EU-direktiver siger om emnet bekymrer vi os altså ikke om!

Final ZE8000 MK2 har også multipoint-tilslutning og såkaldte beamforming mikrofoner, der giver klarere lyd fra brugerens stemme under opkald.

Batteritiden er opgivet til 5 timer, med to ekstra opladninger fra etuiet.

final_UX2000_both
(Foto: Final)

Final UX2000 støjreducerende hovedtelefoner

Langt billigere end hørepropperne er de nye Final UX2000 støjreducerende hovedtelefoner.

Final lover, at vi får mange af kvaliteterne fra storebror UX3000, med et nyt design og en nyudviklet low delay-tilstand. Så lyd og billede er synkroniseret, når du spiller eller ser video på din mobiltelefon.

UX2000 har hybrid støjreduktion, som lytter både på ydersiden og indersiden af hørekopperne. Op til 45 timers spilletid er rigeligt, og hovedtelefonerne er foldbare.

Final ZE8000 MK2 og UX2000: Pris og tilgængelighed

Begge modeller er netop lanceret. Vi har dog endnu ikke set dem til salg i fysiske butikker her i landet, men priserne er angivet til 330 euro for ZE8000 MK2 og 109 euro for UX2000.

Læs den fulde pressemeddelelse om ZE8000 MK2 og UX2000.

Mere info: snext-final.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson lancerer sine første hovedtelefoner

Hårdføre hørepropper

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Scroll to Top