Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Endnu bedre hovedtelefoner fra Bowers & Wilkins

Omsider får flagskibet PX7 en afløser! De nye Px7 S2 har endnu bedre lyd, bedre komfort – og bedre støjreduktion.

Skrevet af / 29/06/2022 - 12:17
Endnu bedre hovedtelefoner fra Bowers & Wilkins

Da Bowers & Wilkins gav os de trådløse, støjreducerende hovedtelefoner PX7 i 2019, var vi meget begejstrede for den fyldige og kraftige lyd. Især den store, tunge bas imponerede. Støjreduktionen var helt okay, men samtalekvaliteten var ikke specielt god ved lanceringen – selv om der blev rettet noget op på det med en senere firmware-opdatering.

Læs også Hovedtelefoner med luksusfølelse Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

Nu kommer afløseren Px7 S2, hvor B&W har adresseret forgængerens svagheder. Resultatet skulle være et par endnu bedre hovedtelefoner, bl.a. med multipoint, så man kan forbinde to enheder samtidig. F.eks. mobil og PC.

BW Px7 S2 Product Blue
(Foto: Bowers & Wilkins)

Px7 S2: Komfort

Her har man brugt premium-materialer og arbejdet hårdt for at opnå et flot design, samtidig med at hovedtelefonerne er komfortable. God akustisk støjreduktion har været vigtigt, med ørepuder af memory-skum – som er udskiftelige – og ørekopper, der også dæmper godt.

Px7 S2 er lidt mindre og lettere end forgængeren. 320 gram er kun nogle få gram lettere, men den væsentlig højere komfort skyldes især det behagelige memory-skum og en bedre polstret hovedbøjle. Alt sammen ifølge marketingchef Andy Kerr ved den digitale lancering af hovedtelefonerne.

Bowers Wilkins PX7 S2 PX8 Launch Andy Kerr scaled 1
Andy Kerr fra Bowers & Wilkins lover væsentlige forbedringer på Px7 S2. (Skærmskud fra præsentationen)

Bedre drivere

For at adressere lydkvaliteten er 40 mm driverne (“højttalerenhederne”) efter sigende meget bedre end før. Med 20 mm spoler har de bedre kontrol over dynamikken, ikke mindst i basregisteret. Membranerne er også nye, med lavere forvrængning.

I praksis betyder det bedre lyd med højere opløsning, og “mere troværdige detaljer”, ifølge Andy Kerr. Vi bliver lovet en stor og åben lydscene kombineret med et troværdigt stereoperspektiv.

Hovedtelefonerne anvender aptX Adaptive for bedst mulig overførsel via Bluetooth. Det er dog kun Android-brugere, der vil nyde godt af dette, mens Apple-brugere må nøjes med AAC. Som stadig er bedre end standard Bluetooth-codec’en (SBC).

Ud over Bluetooth kan hovedtelefonerne sluttes til med et almindeligt kabel og desuden med USB til en PC eller Mac. Maksimal opløsning er 24 bit/48 kHz.

BW Px7 S2 Black scaled 1
(Foto: Bowers & Wilkins)

Bedre tale og støjreduktion

B&W har udviklet en ny digitalprocessor (DSP) for at forbedre den aktive støjreduktion, som nu skulle dæmpe lyden med ca. 30 dB. Der er i alt seks mikrofoner i hovedtelefonerne, hvoraf to bruges til tale og fire til støjreduktion.

Der sidder en mikrofon inde i hver ørekop, som lytter til hovedtelefonerne. En på ydersiden af hver kop lytter til omverdenen, og summen af disse tolkes af DSP’en, som producerer et modfasesignal til støjen – og eliminerer denne bedst muligt.

Talemikrofonerne og de ydre støjreducerende mikrofoner er placeret anderledes end sidst for bedre at kunne opfange stemmen og fjerne omgivelsesstøj under samtaler.

BW Px7 S2 Product Macro Blue
(Foto: Bowers & Wilkins)

Lydgennemslip

Ud over støjreduktion har Px7 S2 såkaldt transparens, eller lydgennemslip, som gør det modsatte af at dæmpe lyde udefra. I stedet kan de forstærkes i situationer, hvor det er praktisk at høre, hvad der foregår.

Støjreduktion og lydgennemslip kan vælges enten med maksimal effekt eller slået helt fra. Der er ingen trin indimellem.

For at gøre det nemmere at slå støjreduktion eller lydgennemslip til og fra har Px7 S2 fået en ekstra knap, som forgængeren ikke havde. Samme knap kan bruges til at påkalde mobilens stemmeassistent.

BW Px7 S2 Product front Black BW Px7 S2 Product angled Grey
<
>
(Foto: Bowers & Wilkins)

Bruger app’en

Bowers & Wilkins Music-app’en kan også bruges til at kalde stemmeassistenten frem, og desuden er der tonekontroller, så man kan justere lyden. Netop den mulighed savnede vi på forgængeren. Selv om B&W ønsker, at man skal lytte den lyd, som de synes er bedst, kan det jo ske, at man f.eks. finder bassen for dominerende, hvilket fjerner fokus fra stemmer og instrumenter i mellemtoneområdet.

Det er rart at have muligheden, ud fra musik og præferencer. Der er dog ikke tale om en multibånds-equalizer, bare bas og diskant, som man kan stille på.

BW Px7 S2 Blue scaled 1
(Foto: Bowers & Wilkins)

Batterilevetid og opladning

Batteritiden er opgivet til 30 timer ligesom på forgængeren. Derimod har man forbedret ladetiden, som nu er to timer mod tidligere tre, og 15 minutters hurtigopladning giver nu syv timers spilletid i stedet for fem.

Læs også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 tørrer gulv med konkurrenterne.

Pris og tilgængelighed

Bowers & Wilkins Px7 S2 lanceres i dag, den 29. juni, i farverne blå og guld, sort og sølv eller lysegrå og sølv. Prisen er 3.199 kroner.

Ved lanceringen teasede B&W også en endnu sejere model, som kommer til efteråret, nemlig Px8. Men der bliver prisen også en helt anden.

Mere info: hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top