Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

AZ40M2: Efterfølger til testvinder fra Technics

Technics har opgraderet vores budgetfavorit. EAH-AZ40M2 har først og fremmest fået nye funktioner og bedre støjreduktion.

Skrevet af / 20/06/2023 - 08:59
AZ40M2: Efterfølger til testvinder fra Technics

Technics EAH-AZ40M2 har den samme 6 mm driver som sin forgænger, og det vil ikke undre os, hvis den akustiske lydkvalitet er stort set identisk. Og det er der ikke noget galt – de vandt nemlig vores gruppetest i prisklassen.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle3
Foto: Technics

Ikke desto mindre er der taget et godt skridt op på lydcodec-siden. Technics har valgt at inkludere Sonys LDAC-codec i AZ40M2, hvor forgængeren brugte AAC og SBC. LDAC er næsten tabsfri lyd i CD-kvalitet og understøtter også op til 24-bit / 96 kHz, dog med et forringet musiksignal i forhold til originalen. Android-baserede mobiler understøtter dette codec, mens iPhone-brugere må nøjes med AAC (256 kbit/s).

Læs også De bedste budgethørepropper Technics EAH-AZ40 gør så meget rigtigt, at man kan undre sig over, hvorfor man skulle betale mere.

Støjprocesseringen

Andet nyt er ny og bedre støjreduktion med et digitalt filter og en såkaldt feedforward mikrofon, som sammen skal være bedre til at reducere støj. Øredutter i fire forskellige størrelser følger med, så man kan opnå den bedste akustiske tilpasning til det enkelte øre.

Modsætningen til støjreduktion er omgivelseslyd, og her er der to indstillinger: Natural ambient og Attention. Den første opfanger alle lyde fra omgivelserne og sender dem ind i ørerne, mens sidstnævnte fokuserer på tale.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle
Foto: Technics

3 enheder samtidig

Forgængeren havde multipunkts-tilslutning med mulighed for at være tilsluttet to enheder samtidig. Med AZ40M2 er antallet øget til tre. For eksempel PC, tablet og mobil på én gang, så du nemt kan skifte mellem enhederne.

Antallet af mikrofoner er dog blevet reduceret fra seks til fire, men der bruges stadig beamforming til at opfange brugerens stemme bedst muligt. Det kan skyldes, at det er nemmere at skrive software til færre mikrofoner, og at det derfor fungerer bedre ved opkald. Ellers er det svært at sige, hvorfor to mikrofoner er blevet fjernet.

God batteritid

Batteritiden for hørepropperne opgives til 5,5 timer med støjreduktion og 7 timer uden. Batteriet i etuiet giver 2,3 ekstra opladninger.

Technics EH-AZ40M2 er IPX4 vandafvisende og kan styres med app’en Technics Audio Connect. Der er også en EQ-funktion.

EAH-AZ40M2_Earbuds_Front_In_Case_Open_K_Black EAH-AZ40M2_Slant_Earbuds_Out_Case_Closed_N_RoseGold EAH-AZ40M2_Front_Earbuds_Out_Case_Closed_S_Silver
<
>
Foto: Technics

Technics EAH-AZ40M2: Tilgængelighed og pris

Technics EH-AZ40M2 kommer i handelen i løbet af juni, og med en pris på 150 euro regner vi med en pris, der ligner forgængerens.

Mere info: technics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

0
Scroll to Top