Trådløs hjemmebio

Nu snart hele hjemmebiograf blive trådløs, takket være den nye familie i reference Premiere-serien.
Annonce
Annonce
forfatter

Vi så første gang den nye Klipsch Reference Premiere-serie på CES i Las Vegas i januar, og der så vi også det trådløse Reference Premiere Wireless Home Theater System. Som navnet antyder, drejer det sig om et komplet sæt hjemmebiohøjttalere.

Nu ser det ud til, at de trådløse højttalere sandsynligvis vil nå vores breddegrader i begyndelsen af 2016.

Læs også: Test af Klipsch reference Premiere RP-280 F

Hjemsystemet bruger en trådløs teknologi kaldet Wisa, som er en forkortelse for Wireless Speaker & Audio. Bang & Olufsen har allerede brugt denne teknologi i nogle systemer, herunder BeoLab 18, og ligesom B&O har Klipsch været med til at udvikle den trådløse standard fra starten. Det nye trådløse system er et 5.1-system, der håndterer HD-surround-lyd (op til 24-bit/96 kHz).

Kompakte modeller
WISA-sortiment omfatter en kompakt gulvmodel, RP-440WF, centerhøjttaleren RP-440WC og baghøjttaleren RP-140WM, samt subwooferen RP-110WSW.

Alle højtalerne er trådløse. Derfor indeholder de også alle den nødvendige indbyggede forstærkning, og du behøver ikke engang en surroundprocessor for at få systemet til at levere ægte surround-lyd. Al behandling sidder nemlig hovedenheden RP-HUB1, hvor du kan tilslutte dine lydkilder. Med 4 HDMI-indgange kan du tilslutte til Blu-ray-afspiller, spillekonsol og kabel-tv-bokse, og stadig have et input til overs til f.eks. et videokamera. Systemet kan også modtage lyd via tv’ets Audio Return Channel, og med Bluetooth kan du streame lyd trådløst fra din mobiltelefon. Er din mobiltelefon aptX-kompatibel, får du bedre lyd.

Også i stereo
Men Wisa-serien er ikke kun for hjemmebiograf-entusiaster. Du kan fint købe et par for at nyde dejlig stereolyd, og så udvide til maks. 7,2 kanaler, hvis du bliver grebet af hjemmebio.

Vi ved endnu ikke, hvor megen forstærkereffekt, der er indbygget i systemet, eller hvor højt det vil være i stand til at spille. Men kender vi Klipsch ret, skulle du være i stand til at vække både naboer og genboer, men systemet vil sikkert også kunne spille dæmpet med stort engagement.

Pris og tilgængelighed
De trådløse højttalere skulle komme til Europa i januar 2016, men om de når Danmark med det samme, vides ikke. Et par gulvhøjttalere med en hub vil koste ca. 17.000 kroner, mens et fuldt 5.1-system lander på mellem 50 og 60 tusind kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Hvis Hyundai Kona Electric er lidt hverdagsagtig, så er lyden fra musikanlægget det stik modsatte. Elbilen har også alt, hvad man kan forvente af moderne faciliteter.
Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.