TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Stor rabat til de første der bestiller

Lemus Home Artistic er et attraktivt alternativ til en soundbar.

Hvis man ikke kan vælge imellem en soundbar eller højttalere, kan danske Lemus komme til undsætning med noget midtimellem. Lemus Home Artistic er et møbel med indbyggede højttalere og forstærkere, som kan hænges på væggen under TV’et.

Da vi testede den større Lemus Home 1500, var der ikke meget tvivl om de musikalske kvaliteter. Derfor tror vi gerne, at Home Artistic kan lyde lige så overbevisende.

Man skruer beslaget fast på væggen, hænger en Home Artistic i den valgte udførelse op og slutter strøm til, og så er man færdig.

(Foto: Lemus)

Trådløs streaming

Højttaleren har både stik til tilslutning af lydkilder, såsom HDMI med Audio Return Channel (ARC) til TV-lyden, og trådløs streaming med understøttelse af Google Cast, Apple AirPlay 2, Spotify Connect og selvfølgelig Bluetooth.

“Lemus Home Artistic er meget mere end ‘bare’ en soundbar. Udfordringen med mange traditionelle soundbars er manglen på luft, der kan flyttes, på grund af de meget små kabinetter. Home går i en anden retning. Vi har droppet alle de dyre licenser som Dolby Atmos og i stedet brugt alle pengene på at lave et fantastisk stereo hi-fi-lydsystem med masser af volumen og luft nok til at fylde rummet, så man kan få en total lydoplevelse med fed bas uden ekstern subwoofer,” siger CEO & designer Rasmus Kastrup.

 

Lemus Home Artistic har i alt 300 watt forstærkere, der driver to 11,5 cm bas-enheder og en diskant-enhed pr. kanal, og som man kan ane på bagsiden, har højttaleren optisk og koaksial digitalindgang, ud over HDMI og trådløs tilslutning.

(Foto: Lemus)

Lemus Home rumkorrektion

Der findes også en app til højttaleren, som gør det muligt for brugeren at forbedre lyden yderligere ved hjælp af rumkorrektion. Den bruges, når man hænger Lemus-højttaleren op, eller hvis man vil have en lidt anden lydsignatur.

Man kan også selv justere lyden efter smag og behag, f.eks. hvis man godt kan lide lidt ekstra bas.

Lemus Home Artistic fås i amerikansk valnød, lys egefinér eller sort eg og koster 12.999 kroner. Der findes også en stålramme til 999 kroner for dem, der foretrækker at have højttaleren på gulvet.

Højttaleren kan bestilles fra fredag den 29. maj. Det nøjagtige tidspunkt vil blive annonceret senere, og de, der bestiller inden for de første to timer, får 40 procent rabat på Home Artistic. Derefter falder rabatten til 25 procent.

lemus.dk

(Foto: Lemus)

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.