Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sonos Pro indtager det professionelle marked

En ny cloud-tjeneste vil gøre det nemmere at bruge Sonos-højttalerne til kommercielle formål.

Skrevet af / 18/04/2023 - 15:00
Sonos Pro indtager det professionelle marked

Sonos er en populær leverandør af trådløse multirum-høyttalere til hjemmebrug, men vidste du, at de også leverer produkter til professionel brug?

Sonos Pro er en ny abonnementsbaseret cloud-tjeneste, som skal gøre det nemmere for virksomheder at bruge Sonos-højttalerne i kommerciel sammenhæng.

Vi har oplevet en markant vækst for Sonos i erhvervssammenhænge, hvor virksomheder investerer i lyd for at forbedre oplevelsen for kunderne. Det er en stor mulighed for os, siger Patrick Spence, administrerende direktør hos Sonos.

Efter at have testet en række funktioner på hundredvis af forretnings-lokationer for bedre at forstå behov og kompleksitet ved lyd i kommercielle rum, så er vi stolte af at kunne tilbyde en enkel løsning, der er udviklet specifikt til kommercielt brug.

blank
Sonos Pro Dashboard. (Foto: Sonos)

Cloud-tjenesten Sonos Pro

Den nye software giver adgang til et netbaseret dashbord, som kan bruges til at fjernstyre og kontrollere musikafspilning over flere installationer. Sonos kalder det «Remote Monitoring & Management (RMM)», som vil gøre det muligt for en større aktør – for eksempel en butikskæde – at styre musikken fra hovedkontoret.

Abonnenter får adgang til en række streamingtjenester, inklusive Sonos Backgrounds, som er en kommercielt licenseret musiktjeneste med musik fra en række uafhængige kunstnere.

Sonos Pro er udviklet, så det bliver lettere for virksomheder og brands at udtrykke deres visioner gennem lyd med et værktøj til at vælge indhold og skabe unikke lydoplevelser for deres kunder, siger Audra Kinsley, chef og daglig leder for Sonos Professional.

Sonos Five er en populær modell også hos bedrifter. (Foto: Sonos)
Sonos Five er en populær model, også hos virksomheder. (Foto: Sonos)

Sonos til både privat og professionel brug

Flere af Sonos-produkterne er robuste nok til at være egnet til professionel brug. Og her mener vi ikke bare svinehøj koncert- eller biograflyd – tænk mere i retning af baggrundsmusik til restauranter, butikker, træningscentre og lignende.

Af disse produkter er topmodellen Five en populær variant, som kan leveres med praktiske monteringsbeslag til loft- og vægmontering. Sonos leverer også højttalere til indbygning i loft og væg, samt til udendørs brug. Og nu bliver det altså nemmere at styre det hele i en større skala.

Først i USA – senere i Norden?

Tjenesten lanceres først i USA, og vil koste 35 dollars om måneden pr. lokation. Ifølge Sonos kan det blive aktuelt at udrulle den i Europa og Norden på et senere tidspunkt.

Læs også Sonos Outdoor: Back in Black De "nye" Sonos-højttalerne udbedrer en enkel men vigtig mangel.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Devialet: Bærbar højttaler i nye farver

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Scroll to Top