Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsungs nye soundbars kommer til juni

Lancerer nye soundbars med Dolby Atmos, DTS:X, Q Symphony og meget andet.

Skrevet af / 24/05/2020 - 12:40
Samsungs nye soundbars kommer til juni

Samsung afslørede årets nye soundbars allerede på CES-messen i Las Vegas i januar, men siden da har der været ret stille omkring firmaets 2020-modeller. Måske er de forsinket på grund af corona?

Uanset hvad, så meddeler Samsung nu, at de nye modeller er sat i produktion og kan forventes i butikkerne i løbet af juni. På Samsungs website er det også åbnet for forudbestilling af enkelte modeller. I år kan Samsung tilbyde hele tre forskellige modelserier – Q, S og T – med et bredt udvalg af soundbars i forskellige størrelser og prisklasser.

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q800T: Ny high-end-model

Den måske mest interessante for os lyd- og billedentusiaster er den nye high-end-model HW-Q800T, der får fuldblods Dolby Atmos 3D-lyd med integrerede højdekanaler (3.1.2) og trådløs 8 tommers subwoofer. Baghøjttalere medfølger ikke, men Samsung tilbyder et trådløst surround-sæt som tilbehør (modelkode SWA-9000S).

(OBS: Samsung har ikke bekræftet det endnu, men det ligger i kortene, at vi får en endnu dyrere flagskibsmodel, Q900T/Q950T, at se i løbet af efteråret som efterfølger til flagskibet HW-Q96R, en af vores favoritter fra sidste år.)

Q800T understøtter i øvrigt HDMI eARC, så den kan modtage højopløste lydsignaler via HDMI-indgangen, når den kobles til et kompatibelt TV.

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Q800T kommer også med Q-Symphony, som er en ny funktion på årets Samsung-modeller. Når man kobler Q800T til et kompatibelt 2020 Samsung-TV, kan man bruge TV’ets indbyggede højttalere til at udvide lydbilledet! Denne funktion er dog kun tilgængelig på dyrere Samsung-TV’er med ekstra højdehøjttalere (såkaldt Object Tracking Sound).

Q800T vil efterhånden også få også selskab af lillebror Q70T, der tilbyder flere af de samme funktioner med en noget enklere højttalerløsning og en mindre 6,5 tommers subwoofer.

Den mindste i Q-serien hedder HW-Q66T. Den må klare sig uden Dolby Atmos, men understøtter til gengæld Q Symphony og DTS Virtual:X, som giver virtuel surround-lyd.

Samsung HW-S66T. (Foto: Samsung)

S-serien

Ud over Q-serien udsender Samsung også nye modeller i S-serien, S66T og S46T. De har et mere interiørvenligt og kompakt udseende og er klædt i tekstil fra danske Kvadrat. Måske et godt match for The Frame? Højttalerne anvender Samsungs Acoustic Beam-teknologi og skal give brugbar basgengivelse på egen hånd, men kan også udvides med trådløs subwoofer (ekstraudstyr).

Samsung HW-T550. (Foto: Samsung)

T-serien

T-serien er Samsungs nye budgetserie af soundbars. Den nye T660 har 3.1.2-kanals lyd (dedikeret venstre, center og højre kanal), mens T560 er tokanals. Begge understøtter DTS Virtual:X, der simulerer 3D-lyd uden dedikerede højdekanaler.

Priser og tilgængelighed

Samsungs nye 2020-soundbars kommer i butikkerne i løbet af juni/juli.

Forventede priser

Samsung HW-Q800T: 5.999 kr.

Samsung HW-S66T: 2.999 kr.

Samsung HW-T550: 1.899 kr.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

7 kommentarer til “Samsungs nye soundbars kommer til juni”

 1. Kære Lyd & Billede, Kommentar vedr. : Den mindste i Q-serien hedder HW-Q66T. Den må klare sig uden Dolby Atmos, men understøtter til gengæld Q Symphony og DTS Virtual:X, som giver virtuel surround-lyd. Vi har købt et TV Q80T(55) samt HW-Q66T og dette fungere umiddelbart ikke sammen, Efter kontakt til Samsung (7gange) ombytning af soundsæt fra Elgiganten 4 gange samt bytte at Tvét 1 gang, desværre samme dårlig lyd ved volume fra 8 og ned efter. Der er støj/forvrængning på soundbar og sub, så det “passer” ikke sammen på en eller anden måde. I dag finder vi i Samsungs bruchure at ved TVQ80 og op efter, står der med * Sammen med soundbar gælder fra Q76T og opefter. Vi forsøger at bytte soundbar Q66T til Q76T blot til info 🙂 go sommer Vh Brian

  1. Hei Brian, og takk for at du deler av dine brukererfaringer! Det du skriver er interessant, og litt merkelig, da både Samsungs egne websider + Elgiganten oppgir at Q66T har Q Symphony. Ergo burde den være kompatibel med TV-er som også har dette.

   Jeg antar du har (forsøkt) å koble TV og Soundbar sammen gjennom HDMI eARC kontakten, testet ulike innstillinger i Lyd-menyen osv?

   Vi blir nok nødt til å spørre vår Samsung kontakt om dette! mvh Audun, Lyd & Billede
   https://www.elgiganten.dk/product/lyd-hi-fi/lydplanke/149468/samsung-hw-q66t-5-1-kanals-acoustic-beam-lydplanke-m-tradlos-woofer

   https://www.samsung.com/dk/audio-video/soundbar-hw-q66t/

   PS! Hold oss gjerne orientert om fremgang i saken 🙂

   1. Hej Audun 🙂 Tak for din kommentar, vi er udemærket klar over hvad Elgiganten og Samsung skriver Q66T og Q Symphony, det var derfor vi valgte Q66T 🙂 Men i Samsung brochure QLED 2020 står der ved TV Q80 og op er det fra Q76T soundbar og op efter. Og ja vi har tilsluttet via HDMI ARC indgang på TV/soundbar samme dårlige lyd, selv om vi kun vælger lyd fra soundbar ( kun tv lyd er god/ren) jeg har også forsøgt med optisk forbindelse uden hel/samme urene lyd. Samsung har via fjern support nul stillet og gennem tjekke tv, og vi har sågar forsøgt at downloade sidste nye software til soundbar desværre uden held. Soundbar byttet 4 gange og tv byttet 1 gang desværre uden held. I må meget gerne høre Samsung og melde tilbage det ville være super – tak 🙂 I må meget gerne refere til mig, tror de kender mig hos Samsung 😉

    1. Hei igjen Brian! Da har vi vært i kontakt med Samsung som holder på å undersøke saken.

     De opprettholder at Q66T skal støtte Q Symphony i kombinasjon med Q80T TV. Derimot støtter den ikke Dolby Atmos, da må du ha Q76T eller høyere. Kan det være dette som refereres til i brochuren? (du må gjerne vedhefte et link, hvor dette står referert).

     Videre forsøker vi skaffe testeksemplarer av Q80T+Q66 slik at vi kan sjekke ut samme setup.

     Min Samsung kontakt nevner forøvrig at det (selvfølgelig) er viktig at både soundbar + TV er oppdatert med seneste software.

     Har du selv fått testet med Q76T?

     mvh Audun Hage
     Lyd & Billede

    2. Brian Honore

     Hej Audun, Tak for svar. Kan oplyse at i Power oplyste de mig at HW-Q66T ikke har den rigtige proccor til at understøtte Tvét Q80T Derfor har vi nu byttet fra HW-Q66T til HW-Q76T som i øvrigt står som en HW-Q70T i lydudgangen ?? Denne spiller umiddelbart bedre med TV (Q80T) men har stadigvæk problemer med støj/forvrængning når der spilles med Q symphonie ?? Er det meningen at man selv skal opdatere til nyeste software i soundbar og tv ? Som det ser ud nu tror vi heller ikke at samsung HW-Q76T formår at leve op til det som Samsung skriver. Jeg forsøger at finde billede af det som de skriver i deres brochure. Kan man uploade billede her eller sende på mail ? Jeg er tæt på at opgive at finde en Samsung soundbar som kan opfylde give det fulde udbytte som Samsung skriver. Høre gerne fra dig / jer pfh tak for at i kigger på saen 🙂 /Brian

     1. Hei Brian

      For ordens skyld. Du beskriver støy/forvrengning, men er dette åpenbart “feil” lyd eller er det bare lydkvaliteten som ikke står til forventningene? Inntreffer det ved både høyt og lavt volum? Q Symphony bruker jo TV-ens interne høyttalere i kombinasjon med soundbaren, og det er grenser for hva de tåler før de forvrenger, kabinettet vibrerer etc! Bare spør for å avklare hvilket nivå vi befinner oss på 🙂

      Når det gjelder oppdatering av software til soundbar kan dette gjøres via USB eller SmartThings appen. Support websidene har alltid den seneste versjon tilgjengelig for nedlasting.

      https://www.samsung.com/dk/support/model/QE55Q80TATXXC/

      https://www.samsung.com/dk/support/model/HW-Q76T/XE/

      mvh Audun

 2. Brian Honore

  Hej igen 🙂 Nej lyden forvrænges det er som om TV lyden og soundbar ikke kan “tale” sammen ordentligt, det er ikke hele tiden. Eks så vi film i lørdags og problemet opstod 2/3 del inde i filmen 🙁 Vh Brian 🙂

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Scroll to Top