Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny udgave af Steinway Lyngdorf Model C

Den nye udgave af Model C-højttaleren er slankere end sin forgænger, der havde indbygget subwoofer.

Skrevet af / 07/02/2024 - 11:40
Ny udgave af Steinway Lyngdorf Model C

Steinway Lyngdorfs produkter er eksklusive, og vi vil ikke foregøgle nogen, at den nye Model C-højttaler er billig. Men i forhold til firmaets større systemer er vi i den relavtivt tilgængelige og kompakte ende.

Model C er en tovejs dipolhøjttaler med åben baffel for at forhindre enhver lydbegrænsning. En AMT-diskant og to 5,25″ mellemtoneenheder med magnesiummembran udgør bestykningen i det slanke gulvkabinet.

Læs også Ny, mindre højttaler fra Steinway Lyngdorf Steinway Lyngdorf Model A er - relativt - mindre og billigere end de fleste modeller.

Den tidligere udgave af Model C havde indbygget subwoofer, mens den nye er en ren open baffle-højttaler. Da højttaleren alene kun går ned til 250 Hz, skal den have assistance af en såkaldt boundary woofer, der placeres andet steds i rummet. Der skal bruges en boundary woofer per højttaler.

Back Side
<
>
Ligesom koncertflyglerne har Model C en gylden metalramme. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Design på flygelniveau

Model C har sortlakeret front og bronze-guldrammen er synlig gennem den åbne bagside. Og med frontgitter af sorte strenge og polerede gulddetaljer ligner højttalerne de ikoniske Steinway & Sons-pianoer. De tilhørende boundary woofers fås i forskellige størrelser, former og finish, fra modeller til indbygning i rum til vægintegrerede modeller.

Alle Model C-højttalere samles og færdiggøres i hånden i Skive, Danmark. Skræddersyede lakeringer og finishes fås på bestilling.

(Foto: Steinway Lyngdorf)

Integreret system

Steinway Lyngdorf Model C er ikke en højttaler, man bare sætter til enhver forstærker. Model C er designet med Steinway & Sons A1 eller A2 digitale effektforstærkere som en integreret del, mens Steinway & Sons stereo- eller surroundprocessor udfører crossover mellem alle drivenheder helt og tabsfrit i det digitale domæne, så der opnås perfekt frekvens-, forstærknings- og tidsjustering. RoomPerfectTM tilpasser systemet til rummets akustik og sikrer altid den bedst mulige lydpræstation overalt.

Vi har ikke fået oplyst en pris på højttalerne og den tilhørende elektronik. Men har du råd til at bo som på billederne i pressemeddelelsen, er det næppe et problem…

Mere info: Steinway Lyngdorf

Læs også Live eller optagelse? Steinway Lyngdorf udfordrer lytterne: Kan man høre forskel på på den ægte vare og en optagelse gengivet over firmaets anlæg?
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top