Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny mellemklasse-serie fra Q Acoustics

Q Acoustics nye 5000-serie lukker hullet mellem flagskibsserien Concept og den billigere 3000-serie.

Skrevet af / 16/04/2023 - 10:00
Ny mellemklasse-serie fra Q Acoustics

Engelske Q Acoustics er især kendt for sine ret tegnebogsvenlige højttalere, der er blevet poulære, ikke i mindst hjemmebio-systemer. Men så har de også prestigeserien Concept, hvis topmodel, Concept 500 blev kåret til årets topklassehøjttaler i 2017.

Nu lancerer firmaet en helt ny serie, der lukker hullet mellem de billige modeller og topserien. Den nye 5000-serie  låner teknologi og design fra topmodellerne, men til priser, der begynder i den behagelige ende – og slutter inden det det begynder at gøre alt for ondt.

5000-serien består af fem medlemmer: Gulvhøjttalerne Q Acoustics 5040 og Q Acoustics 5050, kompakthøjtalerne Q Acoustics 5010 og Q Acoustics 5020, samt centerhøjttaleren Q Acoustics 5090.

5010 og 5020 er tovejsmodeller med henholdsvis 4,5″ bas/mellemtone og 5″ bas/mellemtone.

Standermodellen 5020. (Foto: Q Acoustics)

Gulvmodellerne er tovejs d’Appolito-konfigurationer med to bas/mellemtoner på hver sin side af diskantenheden. Det samme er centerhøjttaleren 5090. Der bruges 2×5″ bas/mellemtone i den mindste gulvmodel og 2×6″ bas/mellemtone i den største. Centerhøjttaleren er udstyret med 2×4,5″ bas/mellemtone.

I alle fem modeller bruges samme 1″ domediskant. Enheden har en så lav resonansfrekvens som 700 Hz, hvilket gør det muligt at bruge bløde filtre med lav stejlhed.

Fælles for alle modeller er også bas/mellemtoneenheder med såkaldt Continuous Curved Cone, hvilket vist nærmest skal oversættes til, at membranen er skålformet. Det skulle give bedre spredning, færre opbrydninger og en bedre integration med diskantenheden. Siger Q Acoustics.

Reolmodellen Q Acoustics 5010 med finish i rosentræsfiner. (Foto: Q Acoustics)

De gulvstående modeller er udstyret med såkaldte Helmholtz Pressure Equalizers, som er strategisk placerede rør inde i kabinettet, der udligner interne trykforskelle. Det er en teknik, som blev introduceret med Concept 500. Alle modeller har desuden indre afstivninger mellem kabinetvægge. Hvilket Q Acouistics kalder Point-2-Point bracing.

Højttalerne fås i mat hvid, mat sort, egefinish og rosentræsfinish.

Læs også Revival Audio stormer frem Revival Audio følger op på successen med en mere tegnebogsvenlig højttalerserie, der låner teknologi fra de dyerere modeller.

Pris og tilgængelighed

Mindstemodellen, 5010, koster 4.199 kr. Den større standermodel, 5020, koster 4.999 kroner, og gulvmodellen, 5040, koster 4.199 kroner. Alle priserne er for et par. Centerhøjttaleren 5090 koster 3.399 kr. stykket.

Højttalerne kan købes sidst i april.

Den største gulvmodel, 5050, er endnu ikke prissat, og tilgængelighedsdatoen er også ukendt.

Højttalerne kan også fås i mat hvid og mat sort, hvis man foretrækker den slags. (Foto: Q Acoustics)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Devialet: Bærbar højttaler i nye farver

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Scroll to Top