Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Budget-serie fra Revival Audio

Revival Audio følger op på successen med en mere tegnebogsvenlig højttalerserie, der låner teknologi fra de dyerere modeller.

Skrevet af / 03/03/2023 - 10:00
Budget-serie fra Revival Audio

Revival Audio har kun eksisteret i lidt over et år. Men de har sandelig ikke spildt tiden. Vi havde kun netop nået at afslutte testen af den enormt vellykkede debutmodel, Atalante 3, før nyheden om en helt ny højttalerserie fra samme producent dukkede op.

Den nye serie har fået navnet Sprint, og den består foreløbig af kompaktmodellen Sprint 3 og gulvhøjttaleren Sprint 4.

Pressemeddelelsen nævner ikke på noget tidspunkt ordet “billig,” men det er indlysende, at Sprint-modellerne er mindre eksklusive i udførelse. Og de koster da også under det halve af de tilsvarende Atalante-modeller.

Nedarvet teknologi

Det kan vi kun hilse velkommen, eftersom den lavere pris vil gøre højttalene tilgængelige for flere. Og det ser ud til, at en del af teknologien fra den dyrere serie er nedarvet til Sprint-modellerne. Her tænker vi ikke mindst på 7″ bas/mellemtoneenhederne, med membraner i et sandwichmateriale af filt og flettede basaltfibre. Diskantenheden er ligeledes en 28 mm dome af egen avl, men på Sprint 3 og Sprint 4 er den monteret i en kort waveguide, som er integreret i forpladen.

Revival Audio Sprint 4 er en 2,5-vejs gulvhøjttaler. (Foto: Revival Audio)

Det ser ud til, at der bruges de samme enheder i begge højttalere. Men gulvmodellen Sprint 4 har to bas/mellemtonenheder i 2,5-vejs-konfiguration. Altså hvor den ene enhed afskæres opdadtil ved en lavere frekvens end den anden.

Da ordet “finer” ikke nævnes i pressemeddelelsen, regner vi med, at finishen i henholdsvis eg, valnød og mat sort er vinyl. Hvilket er helt i orden til prisen.

Læs også Debutanter med 30 års erfaring Revival Audio er et nyt fransk mærke, men folkene bag er erfarne og med rødder i kendte mærker. Det kan man godt høre!

40 års erfaring

Revival Audio er et fransk firma, stiftet i 2021, men de to grundlæggere har tilsammen knap 40 års erfaring fra højttalerbranchen hos blandt andet Dynaudio og Focal.

Revival Audio Sprint 3. (Foto: Revival Audio)

Imens Atalante-højttalerne er bygget i Frankrig, skriver Revival Audio i sin pressemeddelelse, at Sprint-modellerne er “designet, beregnet og tunet i Frankrig.” Hvilket givetvis kan oversættes til, at selve højttalerne bygges i Asien. Ligesom det meste af al anden elektronik i verden i øvrigt.

Pris og tilgængelighed

Vi har ikke fået danske priser endnu, men Revival Audio Sprint 3 koster €990 (ca. 7.425 kroner), og Sprint 4 koster €1.790 (13.425 kroner) for et sæt. Højttalerne kommer på markedet i marts, så der går næppe lang tid, før de når op til os.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top