Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny generation af streaming-højttalere fra Piega

Piega fornyer sine Premium Wireless-højttalere med en ny generation, med to gulvstående og en kompakt model.

Skrevet af / 18/04/2023 - 13:24
Ny generation af streaming-højttalere fra Piega

Det er også på tide, kan man sige, for Piegas Premium Wireless-serie med trådløse højttalere er allerede fire år gammel. På streamingmarkedet er dét en rum tid.

Premium-701-Wireless_Massgeschneidertes-Horvergnugen-1920x960-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2 – en ny generation

Premium Wireless Gen2 består af kompakthøjttalerne 301 og de gulvstående modeller 501 og 702. Med et stereopar får du alt, hvad du har brug for af forstærkning og trådløs streaming af musik.

Disse højttalere er i samme klasse som KEF med sine LS50 Wireless II og LS60 Wireless, som demonstrerer, at det faktisk er muligt at give folk en fantastisk brugervenlighed og lydkvalitet i én og samme pakke.

Læs også Trådløs stereo for feinschmeckere Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

Understøtter det meste

2. generation Piega Premium Wireless kræver hub’en Connect Plus for at understøtte næsten alt, hvad man kan ønske sig: AirPlay, Chromecast, Roon Ready, Spotify Connect, DLNA og Bluetooth. Vi savner kun Qobuz og Tidal Connect for at være helt i himlen, men disse tjenester kan stadig bruges via de trådløse teknologier, som højttalerne understøtter.

Af kabelforbundne indgange findes HDMI (ARC) til TV’et, tre optiske, en koaksial og en USB DAC-indgang. Analog RCA og 3,5 mm minijack er også til stede, hvis du f.eks. vil tilslutte en pladespiller med eget RIAA-trin.

Bemærk, at selvom Connect Plus understøtter signaler op til 24-bit / 192 kHz, sender den kun 96 kHz videre til Piega Premium Wireless Gen2-højttalerne. Dette sker med ukomprimeret, “tabsfri” overføring.

Hvis du ikke har brug for streamingfunktionerne i hub’en, kan du i stedet vælge en billigere boks med kun fysiske tilslutninger.

piega-connect-plus-product-overview-e1646616679675-1920x1440
Du skal bruge Connect Plus-enheden for at gøre højttalerne smarte. Foto: Piega

Lukket kabinet

I Gen2-udgaven af højttalerne har Piega fjernet basporten til fordel for et lukket kabinet. Dette giver renere bas, og gør det også nemmere at placere højttalerne mod en bagvæg. Den dybe bas, som går tabt ved at fjerne basporten, kan man få tilbage ved at tilføje en ekstra basenhed sammen med DSP.

Samlet set lover Piega bedre impulsrespons, bedre præcision i de lave frekvenser og – som nævnt – øget placeringsevne.

Højttalerne kan kalibreres til det rum, de er placeret i, via Piega Control-appen til iOS. Android-brugere må desværre låne sig en iPhone til opgaven.

blank
Foto: Piega

Bånddiskant

Alle højttalermodeller har bånd-diskant, som giver en mere luftig og hurtig gengivelse af overtoneområdet. De gulvstående 501 og 702 er trevejshøjttalere med en separat mellemtonedriver, mens kompaktmodellen 301 er en tovejs-konstruktion, hvor basenheden også håndterer mellemtonen.

Kabinetterne er håndlavede og lavet i aluminium, ligesom Piegas øvrige Premium-modeller. Hvis du ikke ønsker den naturlige aluminiumsudførelse, kan du betale ekstra for at få dem i sort elokseret aluminium eller blankpoleret hvid.

Piega premium-701-wireless-gen2-mehr-als-nur-wireless-1200x650px-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2: Priser og tilgængelighed

De nye højttalere kan bestilles nu. Premium 301 Wireless Gen2 har en stykpris på 1475 euro i aluminium, eller 1675 euro i sort eller hvid.

Premium 501 Wireless Gen2 starter ved 2975 euro, mens den største Premium 701 Wireless Gen2 koster mindst 3750 euro. Alle priser er pr. stk.

Den trådløse opkoblingsenhed Connect Plus er prissat til 590 euro, mens den mere overkommelige Connect-boks uden understøttelse af streamingtjenester koster 290 euro.

Mere information: piega.ch

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Devialet: Bærbar højttaler i nye farver

Berømt højttaler i ny udgave

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Scroll to Top