Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lockwood Loudspeakers i historisk genforening

Lockwood Loudspeakers på auktion med EMI-mikserpulten fra Abbey Road.

Skrevet af / 23/12/2023 - 11:01
Lockwood Loudspeakers i historisk genforening

Når auktionshuset Bonham åbner for buddene, er det et stykke musikhistorie, der kommer under hammeren. Mikserpulten var verdens første fuldt transistorbaserede og blev installeret i Abbey Road Studios i 1968.

Pulten, en EMI TG12345 MKI, som her ses sammen med et par Lockwood Major-monitorer, der indgår i auktionen, er blevet brugt til mange berømte og legendariske indspilninger.

The Beatles indspillede plader på den samme mikserpult i Abbey Road Studios, og senere har flere af beatlerne indspillet soloalbum på EMI-pulten og Lockwood Major-monitorerne.

John Lennon og Yoko Onos The Plastic Ono Band brugte konsollen flittigt frem til 1972, og den legendariske EMI-konsol blev anerkendt for sin særlige vellyd.

AI-genereret bilde

Det er nødvendigt med et AI-genereret billede af et par Lockwood Majors for at få et billede af, hvordan de ser ud i et hjem. For Lockwood-højttalerne blev næsten uden undtagelse brugt i indspilnings- og studiesammenhænge. Utallige album – og hits – er blevet mikset på et par Lockwood-højttalere.

Udover Beatles har berømte bands som Pink Floyd, Led Zeppelin, Rolling Stones, Genesis, The Who og R.E.M. brugt Lockwood-monitorer. Det samme har Bob Dylan, Emmylou Harris, Peter Gabriel, nylig afdøde Robbie Robertson, Iggy Pop, Daniel Lanois – og Lenny Kravitz.

Lockwood Mini. 3D-rendering

Lockwood startede i 1930’erne, da Stanley Timms begyndte at snedkerere radiokabinetter. Med koaksiale enheder fra Tannoy begyndte et kapitel med højttalere fremstillet til BBC, hvor enhederne blev placeret i Lockwoods kabinetter.

Højttalerne blev godt modtaget af fagfolk og blev hurtigt en udbredt monitor i broadcast-, biograf- og studiesammenhænge.

Foto: Lockwood Loudpeakers

I dag fremstiller Lockwood fem højttalermodeller med skræddersyede koaksialenheder fra Volt med alnico-magneter, og alt er håndlavet i England baseret på Timms originale tegninger, men med moderne teknologi indkorporeret.

Den mindste model kaldes Mini, men er i praksis det en relativt stor standerhøjttaler, der måler 40 cm i højden, med en 10-tommers enhed, mens flagskibet Major bruger en 15-tommers Dual Concentric-enhed.

Foto: Lockwood Loudspeakers
Læs også Mere Atmos-lyd fra Dolby Dolby tog os med til London og Abbey Road for at høre, hvad fremtiden har at byde på af spændende lydoplevelser til hjemmebio, hovedtelefoner - og ikke mindst bil!
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

0
Scroll to Top