Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Lockwood Loudspeakers i historisk genforening

Lockwood Loudspeakers på auktion med EMI-mikserpulten fra Abbey Road.

Skrevet af / 23/12/2023 - 11:01
Lockwood Loudspeakers i historisk genforening

Når auktionshuset Bonham åbner for buddene, er det et stykke musikhistorie, der kommer under hammeren. Mikserpulten var verdens første fuldt transistorbaserede og blev installeret i Abbey Road Studios i 1968.

Pulten, en EMI TG12345 MKI, som her ses sammen med et par Lockwood Major-monitorer, der indgår i auktionen, er blevet brugt til mange berømte og legendariske indspilninger.

The Beatles indspillede plader på den samme mikserpult i Abbey Road Studios, og senere har flere af beatlerne indspillet soloalbum på EMI-pulten og Lockwood Major-monitorerne.

John Lennon og Yoko Onos The Plastic Ono Band brugte konsollen flittigt frem til 1972, og den legendariske EMI-konsol blev anerkendt for sin særlige vellyd.

AI-genereret bilde

Det er nødvendigt med et AI-genereret billede af et par Lockwood Majors for at få et billede af, hvordan de ser ud i et hjem. For Lockwood-højttalerne blev næsten uden undtagelse brugt i indspilnings- og studiesammenhænge. Utallige album – og hits – er blevet mikset på et par Lockwood-højttalere.

Udover Beatles har berømte bands som Pink Floyd, Led Zeppelin, Rolling Stones, Genesis, The Who og R.E.M. brugt Lockwood-monitorer. Det samme har Bob Dylan, Emmylou Harris, Peter Gabriel, nylig afdøde Robbie Robertson, Iggy Pop, Daniel Lanois – og Lenny Kravitz.

Lockwood Mini. 3D-rendering

Lockwood startede i 1930’erne, da Stanley Timms begyndte at snedkerere radiokabinetter. Med koaksiale enheder fra Tannoy begyndte et kapitel med højttalere fremstillet til BBC, hvor enhederne blev placeret i Lockwoods kabinetter.

Højttalerne blev godt modtaget af fagfolk og blev hurtigt en udbredt monitor i broadcast-, biograf- og studiesammenhænge.

Foto: Lockwood Loudpeakers

I dag fremstiller Lockwood fem højttalermodeller med skræddersyede koaksialenheder fra Volt med alnico-magneter, og alt er håndlavet i England baseret på Timms originale tegninger, men med moderne teknologi indkorporeret.

Den mindste model kaldes Mini, men er i praksis det en relativt stor standerhøjttaler, der måler 40 cm i højden, med en 10-tommers enhed, mens flagskibet Major bruger en 15-tommers Dual Concentric-enhed.

Foto: Lockwood Loudspeakers
Læs også Mere Atmos-lyd fra Dolby Dolby tog os med til London og Abbey Road for at høre, hvad fremtiden har at byde på af spændende lydoplevelser til hjemmebio, hovedtelefoner - og ikke mindst bil!
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Mænd vil have BAS!

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

Scroll to Top