Kan kobles til TV’et

To højttalere er bedre end én. Dobbelt så godt, faktisk.
forfatter

Du har måske hørt det før – at to er bedre end en. Vi har slået det fast flere gange. Senest i testen af Ultimate Ears Hyperboom, men konklusionen var den samme, da vi testede trådløse stereohøjttalere i 2016.

For nogle er to højttalere måske lidt mere upraktiske at placere, men lyden bliver så meget bedre, at det er dét værd. Da vi testede Klipsch The Sixes, mente vi, at mange kunne få i både pose og sæk. Et par trådløse højttalere med streaming og indgange til andre lydkilder. Også pladespiller. Hvad mere har man brug for?

(Foto: Klipsch)

Referencen blandt små, trådløse højttalere har været KEF LSX, men med The Fives vil Klipsch nu være med i kampen om kunderne. I modsætning til LSX er de ikke tilgængelige i forskellige farver. Klipsch har i stedet valgt klassisk træfinér i sort eller valnød, og vi synes, de især ser godt ud i valnød.

De kompakte reolhøjttalere har Bluetooth til streaming fra mobilen, HDMI til tilslutning til TV – præcis som en soundbar – og indgange til yderligere to lydkilder i form af en optisk digitalindgang og en analog AUX-indgang. Samt pladespillerindgang (MM).

(Foto: Klipsch)

The Fives har også subwoofer-udgang til dem, der gerne vil have endnu mere bas, end den 4,5 tommer store bas-enhed kan klare. Som man kan se, har højttalerne en stor basport på bagsiden og et Tractrix-horn med diskant i midten, og hvis vi kender Klipsch ret, kan The Fives spille både højt og heftigt.

(Foto: Klipsch)

Højttalerne kan styres med fjernbetjeningen eller på toppen af den ene af dem, og de to kobles sammen i stereo med et kabel, der følger med i kassen.

The Fives er prissat til 8.000 kroner parret og vil være i butikkerne i begyndelsen af juli.

Annonce
(Foto: Klipsch)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også