Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Endnu større lyd med LG’s nye flagskibs-soundbar

LG S95QR kan prale af et væld af lydkanaler samt Dolby Atmos og DTS:X. Og desuden IMAX Enhanced.

Skrevet af / 20/12/2021 - 17:00
Endnu større lyd med LG’s nye flagskibs-soundbar

Med den nye soundbar S95QR hævder LG hele 810 watt total effekt i en 9.1.5 surround-konfiguration.

Hvis du studser over, at det sidste tal – som repræsenterer antallet af højdekanaler – er et ulige tal, så er det, fordi der er tale om en soundbar med en ekstra opadvendt centerkanal. Den første af sin slags. Det mener LG vil give klarere dialoger, som er bedre integreret med lydbilledet fra oven.

Har man brug for endnu større lyd, kan soundbaren kobles til et kompatibelt LG-TV og bruge TV’ets AI Sound Pro-funktion, så højttalerne fra TV’et også bidrager.

For at sikre, at alle højttalerne fungerer optimalt i forhold til hinanden, har S95QR rumkorrektion, som automatisk kalibrerer lyden til det rum, den er placeret i.

Læs også Kan LG endelig blande sig i soundbar-toppen? Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?

3D-lydformater

LG S95QR understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, og er også IMAX Enhanced-certificeret. Det er ikke et separat lydformat, men snarere en kvalitetscertificering, der også giver nogle ekstra funktioner. IMAX Enhanced anvender DTS:X som lydformat.

Soundbaren har fået nye højttalerenheder i forhold til de tidligere topmodeller, og LG har arbejdet på at forbedre de interne højttalerkamre. Subwooferen er også markant større end før.

Flere kanaler i baghøjttalerne

Antallet af kanaler i de trådløse baghøjttalere er ligeledes øget siden sidst, til seks: Fire front-/sideenheder og to opadvendte. LG mener også, at baghøjttalerne er bedre tilpasset mindre rum, da deres 135 graders spredning giver større fleksibilitet med hensyn til placering.

Den trådløse modtager i soundbaren er kraftigere end før og tillader større afstand mellem hovedenheden, subwooferen og baghøjttalerne. S95QR kan også sluttes trådløst til et TV ved hjælp af en LG Wowcast (ekstraudstyr), som giver tabsfri afspilning af surround-lyd.

(Foto: LG)

Til gaming

Spilentusiaster kan glæde sig over, at HDMI-indgangen understøtter variabel billedfrekvens (VRR) samt Auto Low Latency Mode (ALLM), som gør, at lyden hele tiden er synkroniseret med billedet. Det kræver en konsol af den nyeste generation.

Ligesom tidligere har LG samarbejdet med Meridian Audio om at mikse tokanals lyd op til 7.1-surround i Music Mode.

Soundbaren understøtter Google Assistant og Amazon Alexa, og kan dermed indgå i et smart-hjem, hvor den kan stemmestyres. Den kan også styres med sin egen mobil-app.

Grøn?

LG hævder at have fokuseret på at reducere CO2-fodaftrykket gennem hele produktets livscyklus. Både med 100 procent papirbaseret emballage, anvendelse af genbrugsplast i selve produktet og et nyt, lettere kompositmateriale for at reducere produktets vægt og dermed transportudledningerne.

Pris og tilgængelighed

LG S95QR vil blive vist frem første gang på CES-messen i Las Vegas i den første uge af 2022. Hvornår den rent faktisk kommer i butikkerne, og hvad prisen bliver, har vi ikke fået at vide.

Læs hele pressemeddelelsen (på engelsk) her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top