TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Endnu større lyd med LG’s nye flagskibs-soundbar

LG S95QR kan prale af et væld af lydkanaler samt Dolby Atmos og DTS:X. Og desuden IMAX Enhanced.

forfatter
Publiceret 20/12/2021 - 17:00

Med den nye soundbar S95QR hævder LG hele 810 watt total effekt i en 9.1.5 surround-konfiguration.

Hvis du studser over, at det sidste tal – som repræsenterer antallet af højdekanaler – er et ulige tal, så er det, fordi der er tale om en soundbar med en ekstra opadvendt centerkanal. Den første af sin slags. Det mener LG vil give klarere dialoger, som er bedre integreret med lydbilledet fra oven.

Har man brug for endnu større lyd, kan soundbaren kobles til et kompatibelt LG-TV og bruge TV’ets AI Sound Pro-funktion, så højttalerne fra TV’et også bidrager.

For at sikre, at alle højttalerne fungerer optimalt i forhold til hinanden, har S95QR rumkorrektion, som automatisk kalibrerer lyden til det rum, den er placeret i.

Læs også Kan LG endelig blande sig i soundbar-toppen? Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
LG sn8yg SPREAD

3D-lydformater

LG S95QR understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, og er også IMAX Enhanced-certificeret. Det er ikke et separat lydformat, men snarere en kvalitetscertificering, der også giver nogle ekstra funktioner. IMAX Enhanced anvender DTS:X som lydformat.

Soundbaren har fået nye højttalerenheder i forhold til de tidligere topmodeller, og LG har arbejdet på at forbedre de interne højttalerkamre. Subwooferen er også markant større end før.

Flere kanaler i baghøjttalerne

Antallet af kanaler i de trådløse baghøjttalere er ligeledes øget siden sidst, til seks: Fire front-/sideenheder og to opadvendte. LG mener også, at baghøjttalerne er bedre tilpasset mindre rum, da deres 135 graders spredning giver større fleksibilitet med hensyn til placering.

Den trådløse modtager i soundbaren er kraftigere end før og tillader større afstand mellem hovedenheden, subwooferen og baghøjttalerne. S95QR kan også sluttes trådløst til et TV ved hjælp af en LG Wowcast (ekstraudstyr), som giver tabsfri afspilning af surround-lyd.

(Foto: LG)

Til gaming

Spilentusiaster kan glæde sig over, at HDMI-indgangen understøtter variabel billedfrekvens (VRR) samt Auto Low Latency Mode (ALLM), som gør, at lyden hele tiden er synkroniseret med billedet. Det kræver en konsol af den nyeste generation.

Ligesom tidligere har LG samarbejdet med Meridian Audio om at mikse tokanals lyd op til 7.1-surround i Music Mode.

Soundbaren understøtter Google Assistant og Amazon Alexa, og kan dermed indgå i et smart-hjem, hvor den kan stemmestyres. Den kan også styres med sin egen mobil-app.

Grøn?

LG hævder at have fokuseret på at reducere CO2-fodaftrykket gennem hele produktets livscyklus. Både med 100 procent papirbaseret emballage, anvendelse af genbrugsplast i selve produktet og et nyt, lettere kompositmateriale for at reducere produktets vægt og dermed transportudledningerne.

Pris og tilgængelighed

LG S95QR vil blive vist frem første gang på CES-messen i Las Vegas i den første uge af 2022. Hvornår den rent faktisk kommer i butikkerne, og hvad prisen bliver, har vi ikke fået at vide.

Læs hele pressemeddelelsen (på engelsk) her.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Dansk tordenbrag FØRSTE TEST: Vestlyd er et nyt højttalermærke med højtråbende ambitioner. Vi har testet topmodellen.
Kan være et pletskud for mange! Endelig en prisbillig Sonos-sub! Sub Mini kan være præcis, hvad du har ventet på.
Rigtig Hi-Fi til småpenge Argon Audio har opdateret sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den kun blevet bedre af.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede