TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Endnu større lyd med LG’s nye flagskibs-soundbar

LG S95QR kan prale af et væld af lydkanaler samt Dolby Atmos og DTS:X. Og desuden IMAX Enhanced.

forfatter
Publiceret 20/12/2021 - 17:00

Med den nye soundbar S95QR hævder LG hele 810 watt total effekt i en 9.1.5 surround-konfiguration.

Hvis du studser over, at det sidste tal – som repræsenterer antallet af højdekanaler – er et ulige tal, så er det, fordi der er tale om en soundbar med en ekstra opadvendt centerkanal. Den første af sin slags. Det mener LG vil give klarere dialoger, som er bedre integreret med lydbilledet fra oven.

Har man brug for endnu større lyd, kan soundbaren kobles til et kompatibelt LG-TV og bruge TV’ets AI Sound Pro-funktion, så højttalerne fra TV’et også bidrager.

For at sikre, at alle højttalerne fungerer optimalt i forhold til hinanden, har S95QR rumkorrektion, som automatisk kalibrerer lyden til det rum, den er placeret i.

Læs også Kan LG endelig blande sig i soundbar-toppen? Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
LG sn8yg SPREAD

3D-lydformater

LG S95QR understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, og er også IMAX Enhanced-certificeret. Det er ikke et separat lydformat, men snarere en kvalitetscertificering, der også giver nogle ekstra funktioner. IMAX Enhanced anvender DTS:X som lydformat.

Soundbaren har fået nye højttalerenheder i forhold til de tidligere topmodeller, og LG har arbejdet på at forbedre de interne højttalerkamre. Subwooferen er også markant større end før.

Flere kanaler i baghøjttalerne

Antallet af kanaler i de trådløse baghøjttalere er ligeledes øget siden sidst, til seks: Fire front-/sideenheder og to opadvendte. LG mener også, at baghøjttalerne er bedre tilpasset mindre rum, da deres 135 graders spredning giver større fleksibilitet med hensyn til placering.

Den trådløse modtager i soundbaren er kraftigere end før og tillader større afstand mellem hovedenheden, subwooferen og baghøjttalerne. S95QR kan også sluttes trådløst til et TV ved hjælp af en LG Wowcast (ekstraudstyr), som giver tabsfri afspilning af surround-lyd.

(Foto: LG)

Til gaming

Spilentusiaster kan glæde sig over, at HDMI-indgangen understøtter variabel billedfrekvens (VRR) samt Auto Low Latency Mode (ALLM), som gør, at lyden hele tiden er synkroniseret med billedet. Det kræver en konsol af den nyeste generation.

Ligesom tidligere har LG samarbejdet med Meridian Audio om at mikse tokanals lyd op til 7.1-surround i Music Mode.

Soundbaren understøtter Google Assistant og Amazon Alexa, og kan dermed indgå i et smart-hjem, hvor den kan stemmestyres. Den kan også styres med sin egen mobil-app.

Grøn?

LG hævder at have fokuseret på at reducere CO2-fodaftrykket gennem hele produktets livscyklus. Både med 100 procent papirbaseret emballage, anvendelse af genbrugsplast i selve produktet og et nyt, lettere kompositmateriale for at reducere produktets vægt og dermed transportudledningerne.

Pris og tilgængelighed

LG S95QR vil blive vist frem første gang på CES-messen i Las Vegas i den første uge af 2022. Hvornår den rent faktisk kommer i butikkerne, og hvad prisen bliver, har vi ikke fået at vide.

Læs hele pressemeddelelsen (på engelsk) her.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha præsenterer trådløs high-end-forstærker og ny gulvhøjttaler Superspændende integreret forforstærker med streaming og DAC.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Sådan nogle har du næppe set før Estelons flagskibshøjttalere er virkelig ekstreme.
Dybbas som du aldrig har hørt det før Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.
Audiovectors QR-serie udvides med den store QR7 En større og sejere højttaler til store rum og til alle, der elsker bas.
Chokerende DALI Kore flagskibshøjttalere Magen til DALI-højttalere har vi aldrig hørt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend