Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Endelig en billigere subwoofer fra Sonos

Ventetiden er (næsten) overstået. Her er Sonos Sub Mini.

Skrevet af / 13/09/2022 - 15:00
Endelig en billigere subwoofer fra Sonos

Vi har ventet længe på en mere prisvenlig subwoofer fra Sonos. En der bedre matcher deres mere overkommelige soundbars Beam, Ray og One end den væsentligt dyrere Sub. Som gør sig bedst sammen med Arc og de større højttalere Five.

submini straight black
Endelig: Sonos Sub Mini. (Foto: Sonos)

Og nu kommer den endelig, Sonos Sub Mini, efter en lille forsinkelse – som heldigvis ikke blev så lang, ​​som vi havde fået stillet i udsigt.

Sonos Sub Mini: Bygger på storebror

Sub Mini er baseret på konstruktionen af ​​Sub, men er cylindrisk, hvor Sub er rektangulær. Sub Mini er mindre med to 6-tommer runde basser gemt i midten af ​​subwooferen, som har en åbning tværs igennem. Deres symmetriske, modsatte placering er valgt for at forvrængninger skal ophæve hinanden, og med et trykkammer slipper man for den turbulens, man oplever fra nogle basporte. Alt i alt skulle dette give en renere bas.

Hvis vores erfaringer med storebror Sub holder stik her, kan du forvente en ren og smuk bas fra Sub Mini, hvor den tungeste slagkraft er nedprioriteret til fordel for renere toner.

submini living room 1
Sub mini i stuen. (Foto: Sonos)

Lille, men kraftig

Målet med Sub Mini er at give flere mennesker adgang til bedre bas, både når det gælder film, musik og gaming. Efter succesen med den kompakte Beam-soundbar og introduktionen af ​​den endnu billigere Ray, er det på sin plads at lancere et billigere alternativ til Sub, der alene koster næsten det samme som den store Sonos Arc. En af vores foretrukne soundbars i den prisklasse.

Læs også Sonos fordobler bassen Sonos Sub er tilbage i 3. generation, nu også med mulighed for at bruge to subwoofere i samme rum. Vi har testet!

“Til trods for sin mindre størrelse har Sub Mini samme frekvensområde som den større Sub. Den største forskel er, hvor kraftigt et lydtryk de kan opnå. Sub Minis frekvensområde går ned til 25 Hz, hvilket er den laveste frekvens, hvor vi oplever, at den har et rimeligt lydniveau,” fortæller Sam Feine, lydingeniør hos Sonos.

Sam Feine har haft hovedansvaret for den lydmæssige udvikling af ​​Sub Mini og er en del af teamet, der udtænker, skitserer og udvikler Sonos’ lydprodukter, og derudover finjusterer han lyden til sidst.

submini ray white
Sub Mini og Sonos Ray. (Foto: Sonos)

Hvorfor så forsinket?

Vi var svært interesserede i at høre om udfordringerne ved at lave en lille subwoofer som Sub Mini. Og hvorfor har det taget så lang tid? Sam Feine svarer:

“At udvikle en lille subwoofer er altid en udfordring. Basydelsen skalerer ikke lineært med kabinetstørrelsen, og selv små ændringer i akustisk volumen kan kræve væsentlige ændringer af højttalerenhederne og elektronikken for at opnå en given lydoplevelse. Da vi gav os i kast med at udvikle Sub Mini, vidste vi, at vi ønskede et frekvensområde, som var tæt på Sub, men at vi ville have det i et mindre kabinet med et lavere output end med Sub. Tidligt i udviklingen testede vi mange akustiske designs, herunder basrefleks og radiatorsystemer. Vi landede på et forseglet kabinet, da dette kombineret med avanceret DSP ville give os et lydprodukt med et overraskende dybt frekvensområde for sin størrelse. Kompromiset med et lille, forseglet kabinet ligger naturligvis i et maksimalt lydtryk. Sub Mini har mere end nok output til at gengive en fængslende oplevelse for lyttere af alle typer indhold (film, musik, gaming …), men det er ikke det optimale match for kunder, der kan lide at skrue meget højt op for lydstyrken, eller til meget store rum. Her er Sub er et bedre valg.”

Er der nogle kompromiser ved brug af DSP?

“Vi er heldige hos Sonos, fordi vores højttalere ved at være en del af Sonos-systemet har mere end nok processorkraft til at bruge DSP – det gør det muligt for os at bruge digital lydbehandling uden yderligere at inkludere separat DSP-hardware. Derfor vil jeg ikke mene, at der er nogen reel ulempe ved at bruge DSP i dette produkt.”

Hvilke højttalere er Sub Mini velegnet til?

“Sub Mini er fremragende i mindre og mellemstore rum, og de passer perfekt til Beam, Ray, One, One SL og endda SYMFONISK-serien fra IKEA og Sonos,” svarer Sam Feine.

Måske lidt dyrt til Ray

Selv om man hos Sonos selv mener, at ‘den lille men kraftfulde’ Sub Mini passer perfekt til både Beam og Ray, så mener vi nok, at prisen på 3.749 kroner stadig er i den høje ende for ejere af Sonos Ray, som koster 2.250 kroner. Men vi er ret sikre på, at man vil få et fint system med Sub Mini kombineret med Beam.

submini beam black
Sub Mini og Sonos Beam. Foto: Sonos

Den større subwoofer er til dem, der vil have mere

Hvis du har råd til den store subwoofer, er Sam Feine dog ikke i tvivl:

“Sub er stadig det bedste produkt for kunder, der ønsker den slags bastryk, der får eksplosioner på skærmen til at føles som at blive slået i brystet.”

Ikke to Sub Mini’er

I den senere tid har det været muligt at bruge to Sonos subwoofere i samme lydanlæg, og det samme kan gøres med Sub Mini. Og da to Mini’er ikke er så meget dyrere end én almindelig Sub, er vi ret nysgerrige på, om det ikke faktisk passer endnu bedre til den større Arc at gå efter to af de små i stedet for én stor. Det vil vi helt sikkert teste, når chancen byder sig!

Ved lanceringen forventer vi dog kun at få fat i én subwoofer.

submini garage
Foto: Sonos

Pris og tilgængelighed

Sonos Sub Mini koster 3.749 kroner, og kommer i butikkerne fra 6. oktober.

Mere info:  sonos.com

Sonos Sub Mini – fakta:

Lyd

Woofere
Dobbelt 6″ bashøjttalere er vendt indad mod hinanden for at opnå en dæmpende effekt.

Forstærkere
Begge digitale forstærkere i klasse D er perfekt tilpasset den unikke akustiske arkitektur.

Arkitektur
Det forseglede kabinet neutraliserer forvrængning og forbedrer basgengivelsen.

Justerbar EQ
Lydindstillingerne udjævnes automatisk for at balancere Sub Mini og parrede Sonos-produkter. Brug Sonos-app’en til manuelt at justere bas og loudness.

Trueplay
Denne software måler akustikken i rummet og finjusterer derefter lyden. Der kræves en understøttet iOS-enhed.

Frekvensområde
25 Hz

Detaljer

Mål
Højde: 305 mm
Diameter: 230 mm

Vægt
6,35 kg

Overflade
Mat, fås i sort eller hvid

Join-knap
Tryk én gang for at føje Sub Mini til anlægget under konfigureringen, hvis det er nødvendigt.

Strøm og netværk

Wi-fi
Opret forbindelse til wi-fi med enhver router, der er i stand til at sende på 802.11a/b/g/n.

Lav responstid
5 GHz-forbindelsen til en Sonos-soundbar forbedrer overføringshastigheden af lyd i høj kvalitet, der er synkroniseret med tv’et.

Ethernet
10/100-port for direkte kabelføring til routeren.

Spænding
100-240 V 50/60 Hz intern strømforsyning

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Sonos Roam opdateres til sommeren

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Scroll to Top