Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

B&W 801 D4 og 805 D4: Signaturmodellerne er her!

Få højttalere er lavet med den samme tekniske ekspertise som Bowers & Wilkins' 800-serie. Nu kommer de endnu mere vilde 801 D4 Signature og 805 D4 Signature.

Skrevet af / 01/07/2023 - 07:05
B&W 801 D4 og 805 D4: Signaturmodellerne er her!

Den første signaturmodel fra Bowers & Wilkins i Storbritannien var Silver Signature gulvhøjttaleren i 1991. Med et excentrisk diskantkammer på toppen af højttalerkabinettet og med mellemtonebassen beskyttet af to krydsede stålstænger. Den var måske ikke køn, men den var nem at drive for selv middelmådige forstærkere, og den blev anerkendt som en fantastisk lille sag.

Den første 800 Signature-serie kom i begyndelsen af 2000’erne, med Signature 800 som topmodellen. Der er sket meget siden da. Dengang havde man for eksempel ikke diamantdiskanter. 800-serien er nu i sin fjerde generation med diamantdiskanter, deraf kælenavnet D4.

B&W Silver Signature
B&W Silver Signature, 1991. (Foto: Bowers & Wilkins)

Og det er netop D4-serien, der nu får signaturbehandlingen. Her er det topmodellen 801 D4 og den kompakte standerhøjttaler 805 D4, der er kommet under kærlig behandling.

801 D4 Signature burde egentlig hedde 800 D4 Signature, da 801’eren er kendt for sin gigantiske 15-tommer bas, hvor 800’eren brugte to 10-tommer. Nu er det netop to 10-tommer basser det gælder, med en Aerofoil-membran, der både er stiv og let – og har form som en flyvinge, hvis man skærer igennem membranen og ser tværsnittet i profil. Ved at være tykkere på ydersiden end på indersiden opnås en mere stiv stempelbevægelse, når membranen bevæger sig frem og tilbage.

B&W - 801 D4 Signature Midnight Blue Metallic - Social Lifestyle 11 - 16x9
801 D4 Signature Midnight Blue. (Foto: Bowers & Wilkins)

Baseret på 801 D4 og 805 D4

De nye Signature-udgaver er forbedrede versioner af de allerede hårrejsende gode D4-højttalere.

De interne komponenter er blevet opgraderet, og kabinetterne har fået to nye, mere attraktive finishes: Midnight Blue Metallic og en særlig California Burl Gloss træfinér. Med indviklet håndværk og polering og Connolly-læder på toppladen tager det mere end 24 timer at færdiggøre finishen på et enkelt California Burl Gloss-kabinet, ifølge producenten. Med andre ord, mere end to dage for et sæt højttalere!

Det blåmetalliske kabinet har også Connolly-læder på toppen.

B&W - 805 D4 Signature Midnight Blue Metallic - Social Lifestyle 6 - 16x9
805 D4 Signature Midnight Blue. (Foto: Bowers & Wilkins)

Bedre komponenter

Til ære for de nye Signature-modeller har Bowers & Wilkins skiftet til en bedre ”motor” i basenhederne. 801 D4 Signature har også kraftigere magneter end i standardmodellen.

Et nyt diskantgitter med et forbedret net lader de højeste toner passere igennem og bidrager til mere luft. Delefiltrene er også blevet opgraderet, og toppladen er blevet yderligere afstivet.

Resultatet er, at 801 D4 Signature er den bedste gulvhøjttaler, producenten nogensinde har lavet, mens 805 D4 indtager førstepladsen blandt alle deres kompakthøjttalere. Ifølge Bowers & Wilkins selv, naturligvis.

B&W - 801 D4 Signature California Burl Gloss - Social Lifestyle
(Foto: Bowers & Wilkins)

Bowers & Wilkins 800 Signature: Tilgængelighed og pris

801 D4 Signature og 805 D4 Signature kan bestilles nu. California Burl Gloss er allerede i handlen, mens Midnight Blue Metallic kommer i butikkerne den 29. juli. Priserne er hele 50 procent højere end standardversionerne – det betyder 90.000 kr for 805 D4 Signature og hele 370.000 kr for 801 D4 Signature. Men bare rolig, prisen er pr. par!

Mer info: hifiklubben.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Mænd vil have BAS!

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

Scroll to Top