TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bang & Olufsen i fuld surround

Med BeoLab 14 lover B&O en lyd, som langt overgår højttalernes fysiske størrelse.

forfatter
Publiceret 17/05/2013 - 14:23

Med BeoLab 14 har Bang & Olufsen gået efter at lave et smart ”designsystem”, med en fyldig lyd fra stilfulde og kompakte satellithøjttalere med tilhørende subwoofer.

Den runde udførelse omringet af aluminium giver et formidabelt kvalitetsindtryk, og systemet er meget lækkert at se på.

Subwooferen
Hjertet i systemet er den høje, kegleformede bashøjttaler, eller subwoofer, som har indbygget forstærkning på hele 280 watt til at drive sit 8-tommers nedadrettede baselement. Den strækker sig ifølge producenten helt ned til 26 Hz, som giver et solidt fundament for samtlige basinstrumenter.

I subwooferen sidder desuden den nødvendige forstærkning til alle de andre højttalere i systemet. 140 watt til hver af dem. Dermed er separat forstærkning unødvendig.

BeoLab 14 kommer i to udgaver. En med fire satellithøjttalere og en med fem. Den med fire er beregnet til at bruges med et tv fra B&O. Tv´ets indbyggede højttalere vil nemlig så bruges til at gengive centerkanalen, mens BeoLab 14 tager sig af front-, bag- og subwooferkanalerne.

Ingen surroundprocessering
Har du et hvilket som helst andet tv, skal du have systemet med fem højttalere. Vær opmærksom på, at Beolab ikke laver nogen surroundprocessering. Det betyder, at du også behøver en processor, som for eksempel kan være en billig surroundreceiver med multikanals forforstærkerudgang. Tilslut den til BeoLab 14 og styr anlægget på normal vis via receiveren.

BeoLab 14 har rumkorrektion til subwoofer, som skal optimere lyden ud fra dens placering i rummet. Dermed har du mere fleksibilitet til at placere den, som du ønsker; i et hjørne, ind til væggen eller stående frit ude på gulvet.

Vejledende udsalgspris bliver fra 22.999 kroner.

bang-olufsen.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

I er altså helt forkert på den vedr. Jura E8 maskinen; Hvis man vil have en mælkedrik, skal man da ikke flytte koppen, men bare lade den stå under udløbene i højre side – der kommer både kaffe og mælk ud fra de to udløb der, og det er ligegyldigt hvad der kommer først! HVIS man så kun ønsker en ren kaffemodel, bruger man udtagene i midten. Enten er jeres prøve eksemplar i stykker, eller I har forklaret det forkert… sorry to say…

Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend